Oogmake-up

8 Coole eyeliner looks om uit te proberen

8 Coole eyeliner looks om uit te proberen

Onze liefde voor eyeliner is het afgelopen jaar alleen maar gegroeid. Vooral de winged eyeliner is een favoriete look van veel vrouwen, maar je kunt veel meer doen met een eyeliner! Wat dacht je van de dubbele eyeliner of de reversed cat eye? Of simelweg jouw ogen optisch vergroten of de oogvorm veranderen... de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij geven jou superhandige tips voor smashing eyes tijdens de feestdagen!
 

Gebruik jij eyeliner altijd op dezelfde manier? Dan gaat er nu vast en zeker een wereld voor jou open! Heb je wel eens gehoord van de reversed cat eye of sta jij open voor een experimentele eyeliner look? We zetten 8 Eyeliner looks voor jou op een rij die jij deze feestdagen kunt gaan uitproberen. Ben je helemaal niet ervaren in het gebruiken van eyeliner, dan hebben wij ook eerst nog een aantal handige tips voor je om het eyeliner leven nog mooier te maken. Eyeliner tips voor smashing eyes


7x Eyeliner Hacks
Eyeliner tips voor smashing eyes

1. Breng de eyeliner tussen de bovenwimpers aan in plaats van erboven. Zo lijkt het ook alsof je vollere wimpers hebt en je ziet niet eens dat je eyeliner draagt! Heb jij hangende oogleden? Dan is dit ook een goede oplossing, aangezien eyeliner boven de wimpers neigt te verdwijnen onder de 'hangende huid'. En doe eens gek en breng (winged) eyeliner onder je ogen aan!

2. Maak jouw ogen sprekender door eyeliner of oogpotlood op de waterlijn aan te brengen, zowel onder als boven. Het maakt je ogen iets kleiner en geeft een mysterieuze oogopslag. 

3. Gebruik bruine eyeliner (of oogpotlood) voor een natuurlijke of 'minder harde' look, voor bijvoorbeeld overdag. Vooral bij brunettes en redheads kan dit prachtig staan, maar vergeet blondines met blauwe ogen niet. Houd je niet van bruin? Kies dan voor een grijze eyeliner.

4. Ben jij geen ster in het aanbrengen van een wing aan het einde van jouw eyeliner? Gebruik dan een doorzichtig stukje tape, een lepel of zelfs een business card: het ligt er net aan welke van de drie je bij de hand hebt en welke jij handig vindt. Gebruik ze als verlengde van de onderste ooglidrand en plaats ze schuin naar boven. Je wilt geen hangende ogen creëen.

5. Breng een beetje glitter aan over jouw eyeliner voor een instant party look. Ook handig als trucje voor een day-to-night look!

6. Wijzen jouw buitenste ooghoeken iets naar beneden? Volg dan met de eyeliner niet de vorm van het oog tot aan de ooghoek, maar zet de eyeliner net een paar milimeter iets hoger. 

7. Staan jouw ogen dicht bij elkaar? Dan is de winged eyeliner perfect voor jou, begin desnoods halverwege jouw ogen. En heb jij ogen die verder van elkaar afstaan? Breng dan een eyeliner helemaal rondom jouw oog aan en ook langs de binnenhoek. 
 

Eyeliner tips voor smashing eyes

8x Eyeliner looks
Eyeliner tips voor smashing eyes 

Onze favoriete eyeliner is de L'Oréal Paris Super Liner Perfect Slim met een fijne punt om al deze looks mee te creëeren. Voor de waterlijn adviseren we een kohpotlood en ga jij liever met een kwastje te werk? Ga dan voor de Gel Intenza Gel Super Liner
 

Eyeliner tips voor smashing eyes

1. De invisible eyeliner look. Wanneer je eyeliner tussen je wimpers aanbrengt, zie je de eyeliner niet direct  zitten, maar het maakt wel degelijk een verschil, zoals je hierboven ziet. Combineer de look met een (gekleurde) oogschaduw voor een feestelijk effect.
 

2. Dubbele eyeliner look. Begin met een winged eyeliner langs de wimperrand en breng vervolgens op de arcadeboog nóg een eyeliner aan in dezelfde vorm. Op de foto zie je dat er ook nog wordt experimenteerd met een gekleurde eyeliner tussen de twee zwarte lijnen, maar dat is helemaal aan jou!

Eyeliner tips voor smashing eyes

3. Triple eyeliner look. Eyeliner onder het oog, langs de bovenwimperrand én langs de arcadeboog. Voor een extra cool effect verbind je de puntjes van de bovenste twee eyeliners. 
 

4. Geometric eyeliner look. Experimenteer met de vormen van de eyeliner. Breng een rechte lijn in plaats van een gebogen lijn aan of eindig met een hoekje in plaats van een puntje. 

Eyeliner tips voor smashing eyes

 

5. Dotted eyeliner look. Je kent de look vast wel waarbij je één stipje in het midden onder je oog neerzet. Dat kan hier, maar je kunt ook voor de extravagante versie gaan van meerdere stipjes, en zelfs in combinatie met een winged eyeliner. De mogelijkheden zijn eindeloos en helemaal aan jou!
 

6. Reversed cat eye look. Bij nummer 1 van de eyeliner hacks hebben we het over de eyeliner enkel aan de onderkant van jouw oog en dat ziet er zo uit.    Speel op het ooglid met verschillende tinten oogschaduw en maak er een spannend geheel van! 
 

Eyeliner tips voor smashing eyes

 

7. Intense eyeliner look. Met eyeliner of oogpotlood op de waterlijn wordt jouw oogwit nóg witter, waardoor je een mysterieuze oogopslag krijgt. Wanneer je lichtere kleuren oogschaduw hebt gebruikt, kan de eyeliner de oogmake-up net wat krachtiger en intenser maken.  

8. XL winged eyeliner look. De XL winged eyeliner mag eigenlijk geen 'liner' meer genoemd worden, aangezien het hele ooglid wordt opgevuld met eyeliner. De eyeliner kan ook onder het oog aangebracht worden en in één wing samenkomen. 

 


Voor welke eyeliner look ga jij deze feestDagen?
 

 

Beeld: L'Oréal Paris, Instagram L'Oréal Paris Official
Deel dit artikel
Back to top