Beauty

7x je make-up verwijderen zonder remover

7x je make-up verwijderen zonder remover

We weten allemaal hoe belangrijk het is om 's avonds je gezicht goed te reinigen. Toch hebben we allemaal wel eens zo'n moment dat je op het punt staat je gezicht te reinigen en ineens al je producten zijn op... Maar wist jij dat je niet altijd make-up remover nodig hebt om jouw gezicht te reinigen en verzorgen? Deze 7 producten kunnen je hier ook bij helpen!
 

1. Baby doekjes

Waar veel make-up remover doekjes onze huid vaak uitdrogen en irriteren zijn babydoekjes het perfecte alternatief. Ze zijn verzorgend en zacht genoeg voor een baby bottom dus kunnen op jouw huid natuurlijk geen kwaad. Met de doekjes maak je je gezicht schoon en de doekjes hydrateren je huid. 

2. Kokosolie

Kokosolie werd binnen korte tijd razend populair en ook voor het verwijderen van je make-up is deze olie zeer geliefd. Doe wat olie op een wattenschijfje of op je handen en verwijder alle dirt of the day! Kokosolie werkt perfect voor als je veel hardnekkige waterproof producten gebruikt. 

Luma Grothe trendalert

 

3. Stomen

Iedereen weet dat stomen belangrijk is voor het openzetten van je poriën, bijvoorbeeld als je een masker gaat gebruiken. Wat veel mensen niet weten is dat het ook super handig is om met stomen je make-up te verwijderen. Ga rond de vijf minuten hangen boven een hete bak met water met een doek over je hoofd. Laat de stoom zijn werk doen en was je gezicht daarna met gezichtszeep. 

4. Baby olie

Back to the baby products. Vele beauty guru's zweren bij het gebruiken van baby olie als make-up remover. Net zoals bij kokosolie verwijdert baby olie vaak de hardnekkige make-up van je gezicht. En extra fijn: je hebt maar een klein beetje olie nodig voor het gewenste effect! 

5. Melk

Weet je niet wat je met het laatste beetje melk in het pak moet doen? Wij wel! Mix het met een paar drupjes amandelolie en je hebt de perfecte make-up remover. Dip een wattenschijfje in het mengsel en reinig je gezicht. Misschien wel handig: melk ruikt niet erg lekker op huid, dus wij raden aan om daarna je gezicht nog even af te spoelen met lauwwarm water. 

komkommer masker

6. Komkommer

Komkommers zijn niet alleen lekker fris voor op je ogen wanneer je geniet van een gezichtsmasker, ze kunnen ook dienen als een frisse make-up remover. Komkommer gaat ook nog eens huidirritatie tegen: een win-win situatie dus! 

7. Baking soda en honing

Hoewel deze combi misschien een beetje vies en plakkerig lijkt werkt het perfect als gezichtsreiniger!  Doe wat honing en baking soda op een vochtige doek en je gezicht is binnen een mum van tijd zacht en schoon. En het ruikt ook nog eens heerlijk! 

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup, @zibomarobela
Deel dit artikel
Back to top