Beauty

7 redenen waarom jouw make-up de avond niet haalt

7 redenen waarom jouw make-up de avond niet haalt

Wanneer je 's ochtends een mooie make-up look heb gecreërd ga je vaak happy de deur uit. Maar dan gebeurt het: je komt op je werk aan, kijkt snel even in de spiegel en je make-up is helemaal verdwenen! Hoe komt dit en hoe voorkom je dat je make-up als sneeuw voor de zon verdwijnt? Wij vertellen het je hieronder. 

Take your time

Een moisturizer is perfect om je huid te voeden. Vaak breng je je foundation hieroverheen aan maar voor jouw gevoel glijdt het meteen van jouw gezicht af. Dit gevoel klopt helemaal. Dit komt doordat je de moistuizer geen tijd geeft om in te trekken. Onze tip: Take your time en laat het product intrekken voordat je met de volgende stap begint. Doe in de tussentijd bijvoorbeeld even je wenkbrauwen! 

Wrong one

Krijg je niet het gewenste effect van jouw foundation of verdwijnt die snel? Dan kan het zijn dat jouw foundation niet past bij jouw huidtype. Lees hier meer over welke huidtypes er zijn, zodat je jouw make-up routine hierop kan aan passen. 

Stop touching

Je wist vast al dat als je je haar veel aanraakt het snel vet wordt. Voor je huid geldt dit precies hetzelfde. Wanneer je veel met je handen je gezicht aanraakt vervaagt je make-up sneller en komen er bacteriën op je gezicht. Dit kan zorgen voor onzuiverheden. Onze tip: Stop touching! 

Prime is fine

Gebruik je nog geen primer? Ren dan nu naar de winkel en haal er een! Door een primer sluiten jouw poriën waardoor de make-up hier niet in kan verdwijnen. Je make-up glijdt niet meer weg dus dat betekend make-up all day long.

Touch ups

Na de lunch heb je vaak een glimmend gezicht. Vaak ga je dan aan de slag met een poederkwast om je gezicht weer mat te maken. Onze tip: Gebruik een sponsje om dit te doen in plaats van een kwast. Kwasten zorgen er namelijk voor dat de make-up verplaats wordt en dat is natuurlijk niet wat je wilt! Dep wat extra poeder over je gezicht en je bent weer ready to go. Lees hier wat er met jouw huid gebeurd door de dag heen! 

No powder

We willen niet dat je een pancake effect krijgt met je make-up, maar een beetje poeder kan geen kwaad. Het zorgt ervoor dat je een matter gezicht krijgt en je make-up beter blijft zitten.

Setting spray to finish

Je look is af! De laatste stap is het aanzetten van de make-up met een setting spray. Setting spray zorgt ervoor dat de producten zollang mogelijk op je gezicht blijven zitten. Bekijk hier een goedkoop alternatief van setting spray. 

 

Beeld: Instagram, @lorealmakeup
Deel dit artikel
Back to top