Face & Sculpting

7 beautytips voor vrouwen met een donkere huid

7 beautytips voor vrouwen met een donkere huid

Iedereen is gek op beautytips en hacks. Het is altijd fijn om nieuwe dingen te leren op het gebied van haar, skincare en make-up. Het is natuurlijk helemaal geweldig als deze tips niet meteen betekenen dat je veel geld moet uitgeven aan nieuwe make-up. En daarom geven we 7 beautytips voor vrouwen met een donkere huid die de overall look een boost geven. 
 

1. MAAK JE WENKBRAUWEN NIET TE DONKER

Als je donker haar hebt, is het logische gedachte dat je voor je wenkbrauwen naar een kleur zoekt die hetzelfde is als je haar. Toch is het een stuk beter om bij het invullen van je wenkbrauwen voor een tint te kiezen die lichter is dan je haarkleur. Een te donker wenkbrauwpotlood zal er voor zorgen dat je een harde uitstraling krijgt en het doet je vaak ouder lijken dan je bent. Met een lichtere kleur zullen jouw wenkbrauwen er mooi verzorgd uit zien en zal het effect niet te heftig zijn.

2. KIES VOOR EEN BRONZER MET EEN RODE ONDERTOON

Je wilt natuurlijk het beste uit jouw huidskleur halen. Zoek daarom niet naar een hele donkere bronzer, maar kies voor een subtiele bronzer met rode ondertoon. Deze zal jouw ondertonen een warme kleur geven zonder dat je overduidelijk je gezicht aan het 'schilderen' bent. 

3. COMBINEER PRODUCTEN

Een mooie kleur kiezen zal met een donkere huid soms lastig zijn. Voor het ultieme effect kun je kleuren en texturen combineren. Mix voor een natuurlijk effect bijvoorbeeld een cream foundation met een mooie poeder. Zo blijf je dichtbij je eigen huidskleur en zul je geen laagjes make-up zien zitten. 

4. VERBERG DONKERE KRINGEN MET RODE LIPPENSTIFT

Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen zal concealer niet altijd zorgen voor het effect dat je wilt bereiken, vooral bij een donkere huid. Als je elk spoor van vermoeidheid wilt verbergen kun je er voor kiezen om een creamy rood-oranje lippenstift onder je ogen aan te brengen. De rode kleur werkt de blauwe en paarse kleur onder je ogen weg en het zal lijken of je als een roosje hebt geslapen.

5. KIES VOOR EEN FELLE OOGSCHADUW

Een witte of lichte ogenschaduw is geen goede keuze als jij een mooie donkere huid hebt. Deze kleuren zullen er erg poederig uit zien. Kies daarom voor een mooie felle kleur om jouw ogen te accentueren.

6. GEEF JE JUKBEENDEREN EEN MOOIE GLOED

Om je jukbeenderen goed uit te laten komen is het mooi om je blush te mixen met een beetje gouden highlighter. Het goud zal ervoor zorgen dat je er fris en gezond uit ziet. Let op dat je geen kleur kiest die neigt naar zilver, want dan krijg je weer het poederige effect! 

7. GEEF JE WANGEN KLEUR

Je zult een normale blush niet altijd goed kunnen zien bij een donkere huid, dus kies voor een blush met goed pigment en een mooie felle kleur. Voor het ultieme pigment kun je de rood-oranje lippenstift er weer bijpakken en kleur je de appeltjes van je wangen lichtjes in met de lippenstift. Even blenden met de rest van je perfecte make-up en alle ogen zullen op jou gericht zijn! 

 

Heb jij nog meer tips? Laat het ons hieronder in een reactie weten!

 

Deel dit artikel
Back to top