Beauty

6x zo voorkom je droge handen

6x zo voorkom je droge handen

Handen zijn misschien niet iets waar je als eerst naar omkijkt. Toch kunnen droge handen heel vervelend aanvoelen, maar ook niet zo mooi eruit zien. Hoe zorg je ervoor dat je zachte en mooie handen krijgt? Wij vertellen het je hieronder.
 

#1 Vermijd warm water

Regel één voor mooi handen is het niet te heet en te lang wassen van jouw handen. Warm water zorgt ervoor dat jouw huid uitdroogt. Dit wil je natuurlijk niet. Stick to the rules.

#2 Handcrème overal

In de keuken, de douche, in de auto en in elke handtas. Zorg ervoor dat je altijd een tube handcrème bij je hebt en dat er zo veel mogelijk verspreid liggen. Zo word je er elke keer weer aan herinnerd om je handen in te smeren. Hoe meer je smeert, hoe mooier ze worden.

#3 Alleen op je gezicht?

Nergens staat dat gezichtsproducten zoals dagcrème alleen voor je gezicht zijn. Heb je dagcrème over? Smeer het gerust op je handen voor extra verzorging.

#4 Scrubben

Eén keer in de week je huid scrubben, zorgt ervoor dat jouw dodehuidcellen worden verwijderd. Hierdoor voelen je handen weer super zacht. 

#5 Zonnenschijn

De huid op jouw handen is erg dun en hierdoor ook erg gevoelig. Bescherm dit gevoelige huidje ook tegen de zon. Vergeet vooral nu de zon sterker is niet om SPF op jouw handen te smeren.

#6 Niet alleen jouw handen

Als je mooie en verzorgde handen wilt, is het belangrijk dat je ook jouw nagels en nagelriemen goed verzorgt. Smeer je nagelriemen in met olie en laat je nagels zo nu en dan ademen zonder nagellak. Zo is het totaalplaatje compleet.
 

Beeld: IStock, Instagram, @lorealskin

Deel dit artikel
Back to top