Beauty

6 x geniale make-up hacks om geld te besparen

6 x geniale make-up hacks om geld te besparen

Enig idee hoeveel geld een vrouw gemiddeld uitgeeft aan make-up? Hou je vast, want het is meer dan je denkt. Een vrouw geeft, in haar hele leven, ongeveer 21.000 euro uit aan make-up- en verzorgingsproducten. De hoogste tijd dus om na te gaan waarop we kunnen besparen, want sommige producten gaan veel langer mee dan je denkt!
 

1. Knip een lege tube open

Is je dagcrème, zonnebrand, bodylotion of tandpasta op? Knip dan de bovenzijde van de tube open en je zult zien dat de tube zeker nog voor ongeveer een zesde gevuld is. Schraap de overtollige crème bij elkaar en bewaar het in een potje.

2. Stop een watje in je compactpoeder om breken te voorkomen

Gaat jouw compactpoeder of blush ook overal mee naar toe? Stop dan eens een wattenschijfje in het doosje voordat je hem sluit, dat helpt te voorkomen dat de poeder breekt. Is je poeder toch onoverhoopt in duizenden stukjes gebroken? Zo maak je hem weer heel
 

 make-up

3. Gebruik kokosolie als make-up reiniger

Kokosolie is een goedkoper alternatief voor dure make-up reinigers. Breng de natuurlijke olie aan op je gezicht om make-up los te weken en gebruik vervolgens een reguliere gezichtsreiniger om de olie te verwijderen. 

4. Fix gebroken lipstick

Een gebroken lipstick 'lijm' je gemakkelijk weer aan elkaar door beide delen eventjes te verwarmen met een aansteker. Druk de gesmolten lipstick vervolgens op elkaar en zet hem een uurtje in de koelkast. 
 

foundation make-up tips

5. Breng foundation aan met je handen in plaats van een sponsje

Wist je dat een sponsje zeker een derde van je foundation opzuigt? Zonder sponsje gaat je foundation dus veel langer mee!

6. Voeg oogdruppels toe aan je mascara

Is je mascara klonterig aan het worden? Dan hoef je nog niet meteen naar de winkel voor een ander exemplaar, want met een paar oogdruppeltjes is ie weer zo goed als nieuw. 

 

Met welke make-up hack bespaar jij het meeste geld?

 

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup, Instagram @maybelline

 

Deel dit artikel
Back to top