Beauty

6 foutjes die je maakt met jouw gezichtsspons

6 foutjes die je maakt met jouw gezichtsspons

Het gezichtsponsje, velen gebruiken dit voorwerp om hun foundation aan te brengen. Maar gebruik jij dit sponsje wel goed? Wij hebben de foutjes op een rijtje gezet.
 

1. Droog gebruiken

Een droge gezichtsspons zorgt ervoor dat je foundation wordt opgenomen. Hierdoor verlies je veel product en dat is erg zonde! Houd daarom jouw sponsje eerst onder de kraan, zorg ervoor dat het water word opgenomen in de spons en knijp hem daarna uit. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je minder product verliest, ook brengt het je make-up egaler en soepeler aan. 

2. Voor het aanbrengen

Als je foundation uit het pompje haalt, breng het dan eerst aan op de rug van jouw hand. Breng het niet meteen aan op je sponsje. Als je dit wel doet word een groot deel van het product opgenomen in de spons, doordat er teveel op ligt. Vervolgens kan je met jouw sponsje de foundation aanbrengen op je gezicht.

3. Vegen of deppen?

Dit is misschien wel de grootste fout die vele van ons maken. De gezichtspons werkt optimaal als je jouw product met een deppende beweging aanbrengt. Kwasten bestaan ervoor om te vegen en de spons om te deppen. Dat is de regel die je moet onthouden. Als je het sponsje met een vegende beweging gebruikt kan dit er streperig en vlekkerig uit komen te zien.

4. Niet optimaal gebruiken

De gezichtsspons kan je op verschillende manieren gebruiken, maar veel dames doen dit niet. Hoe zonde is dat? We gebruiken onze gezichtssponsjes om foundation aan te brengen terwijl we er nog veel meer mee kunnen. Lees hier hoe je jouw gezichtspons optimaal kan gebruiken.

5. Niet schoonmaken

Je hebt je sponsje gebruikt en stopt hem weer in je make-up tasje of je legt hem weg. Vergeet na het gebruiken van dit sponsje niet om hem schoon te maken. Houd hem onder de kraan en knijp hem hierna goed uit. Het belangrijkste is dat je het sponsje laat drogen, hiermee voorkom je dat bacteriën op je sponsje gaan groeien.

6. Niet vervangen

Gezichtssposjes zijn niet gemaakt om eeuwig mee te gaan. Ooit komt er een einde aan en moet er een nieuwe komen. Hoe weet je dat je sponsje toe is aan vervanging? De kleur van je sponsje is hetzelfde kleur als je foundation, het sponsje valt uit elkaar of brokkelt af. Werp wekelijks een goede blik op jouw spons zodat je hem op tijd kan vervangen. De meeste vervangen het spons om de twee of drie maanden.

Laat hieronder weten in welk foutje jij jezelf herkent!


Beeld: IStock, Instagram: @lorealmakeup

 

Deel dit artikel
Back to top