Haarverzorging

6 dingen die Françaises nooit met hun haar doen

6 dingen die Françaises nooit met hun haar doen

Als het om mode gaat, houden we van de Parijse vrouw en haar laid-back 'je ne sai quoi' style. Less is more, effortless chic en au naturel, zijn enkele termen die Frainçaises als Caroline de Maigret ademen. Vooral haar cool undone hairdo is iets waar vrouwen van over de hele wereld stikjaloers op zijn. Onhaalbaar is het zeker niet; wij delen haar geheimen.
 

Je hoeft niet in Parijs geboren te zijn om net zulke lokken als Françaises als Julia Roitfeld, Caroline de Maigret of Clémence Poésy te krijgen. Er zijn een aantal dingen die zij anders -of liever gezegd nooit- doen. Wij delen 6 haargeheimen van de Parisiennes.

7 dingen die Françaises nooit met hun haar doen
CLÉMENCE POÉSY

Françaises:

...VERVEN NOOIT HUN HAAR

Françaises verven hun haar alleen in hun eigen natuurlijke kleur met eventueel high lights of om grijze haren te dekken. "Respecteer moeder Natuur en houd je aan de kleur die voor jou gekozen is," aldus Caroline de Maigret.


...GEBRUIKEN NOOIT EEN FÖHN

Gebruik geen föhn om het haar te drogen, je kunt zelfs jouw föhn weggooien. Gebruikt een handdoek en de lucht om jouw haren te laten drogen.


...GEBRUIKEN NOOIT HAARACCESSOIRES

Gebruik geen haarspeldjes, -schuifjes of -banden nadat je de 18 bent gepasseerd. Vermijd ook haarsieraden of andere decoratieve accessoires. 
 

...WASSEN NOOIT DAGELIJKS HUN HAAR

Françaises weten dat haren het mooist zitten op de dag na het wassen. 


...GaaN NOOIT MET NAT HAAR DE DEUR UIT

Als het even kan, probeer dan je haar in de avond te wassen in plaats van in de ochtend om te voorkomen dat je met nat haar de deur uit moet. Caroline de Maigret belooft dat slapen met nat haar je lokken interessante vormen geeft wanneer je wakker wordt (en we weten allemaal dat wanneer je een Parisienne bent, 'interessant' het altijd wint van 'pretty'),


...KLAGEN NOOIT OVER DE WARMTE

Omarm de zon, zweet en het zoute water die jouw haar een beetje ruiger en een beetje lichter maken in de zomer of tijdens een zonvakantie.

7 dingen die Françaises nooit met hun haar doen
CAROLINE DE MAIGReT 

 

Beeld: Getty
Deel dit artikel
Back to top