Lichaamsverzorging

5x skincare trends die 2018 domineren

5x skincare trends die 2018 domineren

Make-up domineert al een tijdje de beautywereld, maar huidverzorging vecht terug. Een mooie huid begint bij een goede verzorging en teveel make-up kan leiden tot verstopte poriën en vlekjes. Het is alsof cosmetica een feestje op je gezicht heeft en je huid vervolgens de kater moet doorstaan. Gelukkig zijn er verzorgingsproducten die je huid kunnen kalmeren. Benieuwd naar de huidverzorgingtrends van 2018? Dit zijn ze:

 

Bewustwording 

Voorheen was de eerste vraag van consumenten bij verzorgingsproducten: werkt dit wel? Tegenwoordig is de eerste gedachte: is dit wel eco-vriendelijk? Dankzij de groeiende bewustwording eisen steeds meer consumenten dat hun producten milieuvriendelijk zijn. De voorspelling is dan ook dat merken van alle groottes de komende jaren voor plantaardige verpakkingen zullen gaan. 

 

Rubberen maskers

Je hebt waarschijnlijk wel eens een sheet mask gebruikt of misschien heb je wel een hele voorraad in je badkamer liggen. Nu is de Koreaanste trend voor rubberen maskers in opkomst. Net zoals sheet mask zijn ook de rubberen maskers Insta proof (yes, ze zijn er ook in het roze). Ook de rubberen maskers zijn vochtig bij het aanbrengen, vervolgens drogen de maskers uit en trek je het rubber van je gezicht af. 

 

Een bericht gedeeld door Harriet Scutt (@ha_riot) op

 

Van binnenuit 

Een trend die steeds meer gezien wordt is de combinatie van huidverzorging met supplementen. Voorheen waren supplementen vooral een succes in januari, omdat mensen in het nieuwe jaar willen ontgiften. In 2018 slik je supplementen die goed zijn voor de huid, het hele jaar door. 


Gadgets

Ook huidverzorgingsapparaten zullen een plek krijgen in onze schoonheidsroutine. Er worden steeds meer apparaten ontwikkeld waarmee je zelf behandelingen thuis kunt doen. Door middel van led light technologieën kun je huid behandelen voor bijvoorbeeld acne of een collageenboost geven voor een strakkere huid.

 

Schoonheidsslaap

Night is the new morning. Nachtverzorging is een trend over de hele wereld aan het worden. Het gaat niet alleen om je make-up eraf halen en wassen. Er zijn ook producten die je huid verzorgen terwijl je droomt, denk bijvoorbeeld aan slaapmaskers. Maar ook zijde kussenslopen en oogmaskers zijn tegenwoordig bestsellers, want die zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt.  En een goede nachtrust is nou eenmaal key voor een mooie huid. Lees hier vier tips voor hoe je sneller in slaap valt!

 

Beeld: Dr. Jart

Deel dit artikel
Back to top