Lifestyle

5x ideeën voor een geslaagd sinterklaasfeest

5x ideeën voor een geslaagd sinterklaasfeest

Al sinds september lagen er pepernoten in de winkel, maar nu is het dan eindelijk zover. Dit weekend arriveren de Sint en zijn Pieten in Nederland en het duurt niet lang meer voor het Sinterklaasfeest van start gaat. December is dé maand om samen te komen met je familie, vrienden en vriendinnen en leuke dingen te doen. Nog geen idee hoe jij het Sinterklaasfeest dit jaar gaat vieren? Wij zetten vijf ideeën voor je op een rij. 

1. Suprises

Een Sinterklaas suprise maken: ieder jaar is het weer een ding. Maar hoe leuk is het om jouw familie te verrassen met een zelfgemaakte biertender, een unicorn met glitter of een lippenstift van papier-maché? Een suprise maken hoort echt bij het Sinterklaasfeest. Maar vergeet niet: het kost vaak veel tijd om een kunstwerkje in elkaar te flansen. Spreek dus goed af wat er van je wordt verwacht. Maak je alleen een suprise, koop je ook een cadeau of ga je voor een gedicht? Zo voorkom je dat er straks mensen voor teleurstellingen komen te staan. 

Nog op zoek naar een origineel cadeau voor het Sinterklaasfeest? Wij zetten de leukste cadeaus voor je op een rij. 

2. Dobbelspel

Een leuk alternatief voor lootjes trekken is een dobbelspel. Geen gedoe met gedichten of suprises, maar vechten voor je cadeau! Het idee van dit spel: iedere speler neemt 2 à 3 kleine cadeau's mee (waarvan één zo lelijk mogelijk). Tijdens de verschillende rondes, waarbij je met een dobbelsteen gooit, kun je niet alleen cadeau's winnen en uitpakken, maar mag je ook cadeau's afpakken of weggeven. Je weet dus nooit met welk cadeau je uiteindelijk thuis komt! Klik hier voor de spelregels

3. Sinterklaasfilm

Wat is een Sinterklaasfeest zonder een goede Sinterklaasfilm? Heb je even geen zin in een Sinterklaas suprise maken, een dobbelspel of gedichten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker met je beste vriendinnen, een zak kruidnoten en Sinterklaas schuimpjes op de bank kruipen en wegzwijmelen bij een goede Sinterklaasfilm. Wat dacht je van 'Alles is liefde' of 'Pak van mijn hart'?

4. Winterbarbecue

Geen zin in een traditioneel Sinterklaasfeest? Je kunt natuurlijk ook een select groepje vrienden uitnodigen voor een gezellige winterbarbecue. Regel een vuurkorf en versier de tuin met fakkels. Versier de tafel bijvoorbeeld met een schaal vol dennenappels en kerstlichtjes en vergeet ook geen fleecedekentjes te regelen. Je kunt natuurlijk ook buiten barbecuen en binnen eten.  

5. Sinterklaastaart bakken

Even iets anders doen maar ben je wel in voor een Sinterklaas-thema? Dan kun je op Sinterklaasavond ook in de keuken aan de slag. Hoe tof is het om samen met je moeder en zus een mooie Sinterklaastaart van marsepein te maken? Of schotel jij op 5 december je vriendinnen een heerlijk dessert van witte chocolademouse en kruidnoten voor? Zeker weten, jouw Sinterklaasfeest kan niet meer stuk!

Heb jij nog meer ideeën voor een geslaagd Sinterklaasfeest?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top