Beauty

5x bronzer fouten die je maakt en hoe je ermee stopt

5x bronzer fouten die je maakt en hoe je ermee stopt

Sun's out, bronzer's out! Of je nu gaat voor een poeder of een vloeibare formule, een bronzer is een absolute musthave in je zomer beauty stash. Een sunkissed glow faken, dat moedigen wij alleen maar aan. Maar als het aankomt op bronzer kan er flink wat mis gaan...

Een bronzer moet namelijk de juiste kleur hebben en aangebracht worden met de juiste techniek. Lees hieronder de veelgemaakte fouten (ja, jij maakt ze ook!) en hoe je ze voorkomt.

#1 Je gebruikt de verkeerde kleur

Een tint te licht zie je vaak niet eens, terwijl één tint te donker al gauw ordinair kan ogen. Voor een subtiele sunkissed glow kies je voor een bronzer die één tint donkerder is dan je foundation. Wil je een ik-ben-net-terug-van-Ibiza look, dan kun je kiezen voor twee tinten donkerder, maar laat het daar dan bij.

brozner

#2 Je gebruikt de verkeerde formule

Bronzers zijn er in veel verschillende formules, waardoor je al snel de fout maakt een verkeerde formule te kiezen. Ga voor een bronzer die past bij jouw huid. Heb je een droge huid? Kies dan een crèmige formule, die ervoor zorgt dat je huid er niet schilferig uitziet. Vrouwen met een meer vettige huid worden juist knapper van een bronzer in poedervorm. 

#3 Je contourt met je bronzer

Wil je meer definitie in je gezicht aanbrengen? Gebruik dan toch echt een contouring product. Bronzers hebben namelijk vaak een oranje ondertoon. Aangezien de zon de hoge punten van je gezicht (jukbeenderen, voorhoofd, neus en kin) raakt, zijn dit de delen waar je bronzer wilt aanbrengen en niet de plekken die jij wilt contouren.

bronzer

#4 Je gebruikt een shimmer op de verkeerde plekken

Je kunt bronzer als highlighter gebruiken, maar alleen aan de bovenzijde van je gezicht. Voor een natuurlijke gloed kun je dus een shimmer op je jukbeenderen aanbrengen. Wissel wel naar een matte bronzer voor de andere delen van je gezicht. 

#5 Je gebruikt enkel bronzer

Een ik-ben-net-terug-van-Ibiza look heeft meer nodig dan alleen een bronzer. Een peachy blush op de appeltjes van je wangen voegt net wat meer dimensie toe. 

 

Welke bronzer fout maak jij?

Beeld: Trend Alert
Deel dit artikel
Back to top