Haarverzorging

5 x red carpet tricks die je gemakkelijk kunt kopiëren

5 x red carpet tricks die je gemakkelijk kunt kopiëren

De rode loper, daar gebeurt het. Ieder seizoen weer spotten we celebs en modellen met de meest elegante kapsels: van de sleek ponytail tot de perfecte updo. Het lijkt misschien onmogelijk, maar dat kun jij ook! De volgende red carpet tricks voer je heel gemakkelijk thuis uit, ook zonder een team van topstylisten. 

1. Breng als eerste je pony in model

Heb je een pony? Breng deze meteen na het douchen in model met een beetje mousse. Gebruik daarna de föhn om je pony te drogen en kam hem even door. Zet je pony vervolgens naar één zijde vast met een zilveren clip en een tissue (om een afdruk te voorkomen). Na een paar minuten verplaats je de pony naar de andere zijde. Hierdoor valt hij straks lekker nonchalant. 

pony stylen

2. Gebruik haarlak voor en nadat je je haar krult

De meeste vrouwen gebruiken pas haarspray na het krullen, maar om ervoor te zorgen dat je haar goed in model blijft zitten, kun je vooraf je haar ook even preppen met een beetje haarlak. Hierdoor wordt je haar stugger en halen je krullen dit keer wel het einde van de avond.

3. Voeg volume toe op je kruin

Een klassieke chignon wordt net wat meer edgy als je het haar op je kruin toupeert. Daarmee creëer je een mooie, moderne vorm met net wat meer drama.  

vlecht

4. Gebruik wax (en geen haarlak of styling creme) om babyhaartjes in model te houden

Irriteer jij je ook altijd zo aan kleine babyhaartjes die uit je hairdo piepen? Gebruik dan een klein beetje wax om ze in model te houden. Wax is sterker en geeft een mooie glanzende finish. 

5. Gebruik de 'dotting' methode

Wil je een volumieus kapsel creëeren? In plaats van droogshampoo te gebruiken bij de haarwortel, spray je de droogshampoo bij de 'dotting' methode in korte bewegingen (stippen) in de lengte van het haar. Hierdoor voeg je textuur toe en 'lift' je het haar, terwijl de 'dotting' methode ervoor zorgt dat je het product op de juiste manier doseert. 

 

Beeld: L'Oréal Paris
Deel dit artikel
Back to top