Lifestyle

5 x hoe je Instagram voor je carrière kunt gebruiken

5 x hoe je Instagram voor je carrière kunt gebruiken

Hoewel Instagram in het leven is geroepen om anderen een kijkje te geven in jouw sociale leven is het tegenwoordig veel meer dan dat. Je kunt dit social media platform vandaag de dag ook heel goed inzetten voor jouw carrière, en dat doe je zo.

 

1. Wees je eigen merk 

Kleed jouw Instagramaccount zodanig aan dat het past bij de branche waar je een droomjob in wilt scoren. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een functie in de PR, post dan foto’s waarin je sociale activiteiten laat zien met mensen, plaatsen en dingen. Je toont hiermee dat je op de hoogte bent van “what’s going on in the scene”. Wil je wat met fotografie gaan doen? Plaats dan de mooiste foto’s van je werk en liever geen selfies of familiekiekjes. 

 

2. Netwerken

Volg mensen die werkzaam zijn in het veld waar jij je ook graag in wilt bevinden. Reageer op posts die je interessant vindt. Door deze interactie word je zichtbaar en kun je contacten opbouwen voor de toekomst. Comments achterlaten geeft ook gesprekstof als je de persoon ooit in reallife tegenkomt. Anyting is possible right?


 

3. Ken je publiek

Je kunt geweldig content hebben, maar je hebt er niet veel aan als er weinig interactie is. Besteed aandacht aan wat jouw volgers posten en liken ter inspiratie voor jouw eigen posts. De juiste frequentie van berichten? Laat vaak genoeg iets van je horen om niet vergeten te worden, maar niet zo frequent die het een overkill wordt. Eén keer per dag is voldoende.

 

4. Laat werk uit het verleden zien

Ben je een model? Plaats af en toe ‘casual’ een #tbt modellenfotootje. Maak je muziek? Post zo nu en dan een video van een optreden. Deze berichten kunnen als rode draad in je Instafeed fungeren. Probeer daarnaast ook lopende projecten te laten zien als je die hebt.

 

5. Wees authentiek

Er zullen altijd meerdere kandidaten geschikt zijn voor dezelfde positie. Uiteindelijk komt het erop neer dat de keuze voor iemand is gebaseerd op of hij/zij bij het bedrijf past en of de potentiële baas en collega’s het zien zitten om tijd met hem of haar door te brengen. Wees daarom te allen tijden jezelf, maar dan wel de beste versie van jezelf! Een act opvoeren houdt niemand vol…

Succes!

Beeld: Peter Stigter
Deel dit artikel
Back to top