Beauty

5 wenkbrauw mythes die je niet moet geloven

5 wenkbrauw mythes die je niet moet geloven

Wenkbrauwen: ze zijn er in alle soorten en maten. Dik, dun, bushy, Instagram-worthy en ga zo maar door. Hoe jij je wenkbrauwen verzorgt en stylet is natuurlijk helemaal aan jou. Toch zijn er een aantal mythes waar veel mensen zich aan vasthouden bij het verzorgen van hun wenkbrauwen. Vandaag ontkrachten wij vijf van deze mythes, zodat jij de klassieke wenkbrauw foutjes niet meer hoeft te maken! 

1. Overplucked brows zijn een verloren zaak

Heb je jezelf per ongeluk een paar dunne '90 brows gegeven omdat je te enthousiast was met je pincet? No worries! In tegenstelling tot wat velen denken groeien je wenkbrauwen echt wel terug. Onze tip: gebruik een wenkbrauw serum dat er voor zorgt dat je haartjes sneller groeien. En geef het wat tijd: met een potloodje kun je wat haartjes en volume faken. 

2. Je wenkbrauwen moeten er exact hetzelfde uitzien 

Hoewel iedereen het gezegde 'Eyebrows should look like sisters, not like twins' wel kent is, het soms toch frustrerend wanneer je wenkbrauwen er niet hetzelfde uit zien. Toch moet je jezelf hier op vastbijten: de meeste mensen hebben geen symmetrisch gezicht en hetzelfde geldt voor wenkbrauwen. Dit komt onder andere door de textuur van je wenkbrauwen, littekens en de richting waarin de haartjes groeien. Zo lang ze er niet uit zien als achterneef en achternicht is er niets aan de hand. 

Doutzen Kroes Eyebrows
Beeld: Instagram @lorealmakeup

3. Je moet nooit boven je wenkbrauw epileren

We hebben allemaal het horrorverhaal wel eens gehoord van een vriendin: zij kende iemand die de haartjes boven haar wenkbrauwen epileerde en ze kreeg nooit meer een mooie arcade boog. Hoewel het beter is om de haartjes boven je wenkbrauw zoveel mogelijk met rust te laten is er geen man overboord wanneeer je dit wel doet. Je kunt gerust wat haartjes weghalen die tussen je wenkbrauw en haarlijn groeien. 

4. Je wenkbrauwen groeien sneller en worden dikker wanneer je waxt

Of je nu waxt, epileert of thread: je haartjes groeien met alle methodes even snel terug. Geen enkele van de genoemde methodes zorgt ervoor dat je haren sneller terug groeien. Het enige wat er kan gebeuren is dat de haartjes langzamer teruggroeien. 

5. Je wenkbrauwen moeten matchen met je haarkleur

False! Het is het mooist wanneer je je wenkbrauwen een tint donkerder inkleurt dan precies dezelfde kleur als je haar. Wanneer je dit doet zullen je ogen ook meer spreken. Zorg er wel voor dat je niet te donker gaat, want dat ziet er onnatuurlijk uit. 

eyebrow colour loreal paris
Beeld: Instagram @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top