Face & Sculpting

5 trucs voor de perfecte selfie

5 trucs voor de perfecte selfie

Nu social media de wereld heeft veroverd is er één ding heel hoog op onze prioriteitenlijst komen te staan; de perfecte selfie nemen. Dat dit stiekem niet een makkelijke taak is bewijzen al die selfiepogingen op ons mobieltje wel. Wij vonden het daarom de hoogste tijd voor wat praktische selfietips! Hier komen ze…

Less is not more

Als “less is more” normaal gesproken jouw motto is, kun je dat nu beter loslaten. De camera is namelijk niet altijd even vriendelijk, alle onzuiverheden worden vastgelegd. Wil je toch een picture-proof selfieresultaat? Gebruik dan bij je eerstvolgende selfiesessie een goed dekkende foundation waarmee je al je oneffenheden weg kunt werken. Wees niet zuinig met het product. In real life ziet je gezicht er wellicht te opgemaakt uit, maar op de foto geeft het juist een mooi flawless resultaat!


 

Kies voor natuurlijk licht

Beautybloggers nemen niet voor niets graag selfies in natuurlijk licht, het verzacht en geeft een mooie gloed op je gezicht. Houd het tijdstip in de gaten als je aan de slag gaat met schieten. Het beste licht heb je in de ochtend bij zonsopgang of in de avond tijdens zonsondergang. Grappig feitje; sommige modellen en andere celebs gaan tijdens festivals pas na vijven het terrein op, omdat er dan sprake is van de mooiste lichtval. En dat levert de meest prachtige festivalfoto’s op!
 

Choose your angle

Nog iets om in de gaten te houden; de positie van je arm. Let erop dat er geen schaduw van dit lichaamsdeel op je gezicht zichtbaar is. Door je lichaam een kwartslag van de zon weg te draaien voorkom je dit. Heb je liever ook geen omhoog stekende armen in beeld dan biedt een selfiestick een goede uitkomst.

Benadruk je goede features

Voor de perfecte selfie is het belangrijk om je sterke punten extra te benadrukken en je gezicht hier en daar beter vorm te geven, ofwel contouren. Nu denk je misschien: “Help! Contouren?” Geen paniek. Met het Master Sculpt Palette of de Master Contour Stick van Maybelline is dit beautytrucje kinderspel. Bij beide producten gebruik je het donkere gedeelte om schaduw aan te brengen onder je jukbeenderen, je kaaklijn, de zijkanten van je voorhoofd en de zijkanten van je neus om dit smaller te doen lijken. De lichte zijde gebruik je om mee te highlighten. Dit doe je op de plekken waar je natuurlijke lichtval hebt op het gezicht; je jukbeenderen, het puntje van je kin, neusbrug, cupidoboog (nét boven de lippen), tussen de wenkbrauwen op je voorhoofd en de arcadebogen (nét onder de wenkbrauwen). De highlighter kun je eventueel extra aanzetten met de Master Strobing Stick. Want less is NOT more weet je nog? De stick is trouwens ook een superfijn product om toe te passen bij Sunkissed Contouring. Nog niet bekend met deze techniek? Je kunt het hier rustig even nalezen.

Let op de achtergrond

Een selfie draait natuurlijk vooral om jou, dus zorg voor een rustige achtergrond zodat alle aandacht naar jouw knappe koppie gaat! Rondslingerende sokken in beeld leveren geen fraai plaatje op. 

 

Blijf oefenen

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Bestudeer jezelf regelmatig in de spiegel en bekijk welke poses het beste voor jouw gezicht werken. En ontspan te allen tijden je lippen, de duck face is zooo 2015. Hello perfect selfie!

 

WANNEER GA JIJ AAN DE SLAG MET ONZE SELFIETIPS? LAAT HET ONS HIERONDER IN EEN REACTIE WETEN. OF NOG BETER, DEEL JOUW BESTE SELFIE OP ONZE FACEBOOK PAGINA. WIJ ZIEN GRAAG HET MOOIE RESULTAAT!

Beeld: Getty - Instagram @ biancasparkless, @maybelline_garnier_uz, @maybelline, @gigihadid
Deel dit artikel
Back to top