Haarverzorging

5 tips voor glanzend haar

5 tips voor glanzend haar

Nu het Cannes Film Festival van start is gegaan denkt menig celebrity goed aan haar beauty regime. Een gladde huid en glanzend haar zijn een must wanneer zij op de rode loper verschijnen! Maar hoe krijg je mooi red carpet haar dat er super glanzend uitziet? Wij verzamelen vijf tips die je absoluut moet kennen om dit voor elkaar te krijgen. Lees snel verder om ook dat celebrity waardige haar te creëren.

 

Celebs stralen op de rode loper en dat is een look die je thuis ook voor elkaar wil krijgen. Maar hoe doe je dat of sterker nog: hoe doen zij dat tijdens het Cannes Film Festival? De sterren hebben zo hun tips en tricks als het op glanzend haar aankomt en zij zijn niet te beroerd om die met je te delen...

1. De juiste shampoo en conditioner
Laten we beginnen bij het begin: de juiste shampoo en conditioner zijn één van de belangrijkste dingen als het om rode loper fähig haar gaat. Bekijk dus altijd de verpakking en lees wat er staat. Shampoos en conditioners die speciaal op de markt worden gebracht om je haar een mooie glans te geven is namelijk precies wat je nodig hebt. Een goede basis is immers het halve werk. Zoek naar een hydraterende shampoo en conditioner die het haar niet verzwaart, zoals L'Oréal Elvive Nutri-Gloss Luminizer. De shampoo hydrateert het haar en dankzij de micro-exfoliators ziet je haar er niet meer dof en beschadigd uitziet. Dode haarcellen worden afgestoten, waardoor een vlakke haarvezel overblijft. Na het wassen voelt je haar gewichtloos omdat iedere lok wordt gesealed, wat licht optimaal reflecteert. Met andere woorden: superglans. Het is gebaseerd op salontechnieken en heel eerlijk, als dat goed genoeg is voor celebrities, dan is dat voor ons ook goed genoeg!

2. Was je haar niet te vaak

Less is more is jouw levensmotto als glanzend haar hoog in het vaandel staat. Daaronder verstaan we onder andere dat je je haren niet te vaak moet wassen. Twee keer per week is bijvoorbeeld meer dan genoeg! Op deze manier wordt je haar minder droog en ziet het er dus beter uit. Heb je last van vette haarwortels? Gebruik dan droogshampoo om het wassen een dag uit te kunnen stellen.

 

3. Slaap op zijde of satijn 
Wist je dat een katoenen kussensloop het vocht uit je haar trekt? Hoog tijd om dat eens te vervangen door een zijden of satijnen exemplaar. Dat geeft je haar extra glans én je huid ziet er 's ochtends niet kreukelig uit. We like. Vooral voor meiden met krullend haar is dit een heel goede uitkomst.

 

4. Haarmasker
Celebrities gebruiken massaal haarmaskers als ze weten dat ze de rode loper moeten betreden. Voor dat soort momenten heeft je haar extra verzorging nodig wat je niet krijgt wanneer je alleen een conditioner gebruikt. Breng daarom eenmaal per week een verzorgend masker aan om je haar een oppepper te geven. Wedden dat het er veel beter en stralender uitziet?

 

5. Gebruik een shine spray
Tot slot heeft je haar gewoon net dat beetje extra liefde nodig. Vooral als je een speciale gelegenheid hebt, zoals de celebrities tijdens het Cannes Film Festival, kun je niet zonder een shine spray leven. Vraag maar na op de red carpet. ;-) Onze favoriet is L'Oréal Elvive Nutri-Gloss Luminizer Gloss Spray. Glanzend haar dat er niet vet uitziet krijgt twee duimpjes omhoog! Ideaal als touch up onderweg.

Deel dit artikel
Back to top