Beauty

5 tips voor een sportschool proof make-up look

5 tips voor een sportschool proof make-up look

Het is al bijna zover, de zomer! Is jou summerbody al ready? De sportscholen zijn op dit moment overvol. Iedereen wilt nog snel haar laatste kilos eraf werken. Maar ook in de sportschool wil je er goed uitzien. Voor welke look kies jij als je naar de sportschool gaat? Wij geven je tips voor een sportschool proof make-up look.

 #1 No foundation

Eerder schreven we al over waarom het slecht is om met foundation op je gezicht te sporten. Tijdens het sporten stijgt je lichaamstemperatuur, daardoor ga je zweten en gaan je poriën namelijk openstaan. Je aangebrachte foundation gaat zodra je poriën open zijn in je huid kruipen. Dit zorgt voor verstopping van de huid en daardoor onzuiverheden, en dit willen we natuurlijk niet!

#2 Prime is fine

Als je een primer of mosturizer gebruikt, geeft dit je gezicht een verzorgende en gezonde uitstraling. Je wilt er natuurlijk wel stunning uit zien tijdens je workout.

#3 All about the eyes

Net hebben we je verteld dat het belangrijk is niet teveel make-up op je gezicht aan te brengen voor het sporten. Zo voorkom je verstoppingen en onzuiverheden. Breng daarom wat extra oogmake-up aan zoals een extra laagje mascara of een waterproof eyeliner. Zo voorkom je een blote billen gezicht. Natuurlijk zijn er ook dames die zich confident voelen zonder hun oogmake-up. Doe vooral waar jij je het fijnst bij voelt.

 #4 No brows and lips

Laat je wenkbrauwen en lippen in natuurlijke staat. Dit is niet alleen onhandig tijdens je workout, ook zorgt het ervoor dat je er sportief uitziet. Neem na je workout alle tijd om je eyebrows weer on fleek te maken.

#5 Concealer is your bestie

Heb je een onzuivere huid of voel je je niet prettig bij een no makeup face? Ga dan voor het licht aanbrengen van concealer, alleen op de plekjes waar het echt nodig is. Zo kan je met alle vertrouwen je workout beginnen.

Hoe draag jij je make-up in de sportschool ? Let us know in een reactie hieronder!

Beeld: Instagram,@doutzen 
Deel dit artikel
Back to top