Haarverzorging

5 tips om jouw haar te beschermen tegen de zon

5 tips om jouw haar te beschermen tegen de zon

We vinden het heerlijk om in de zon te liggen en te genieten van het mooie weer. We smeren onze armen, benen en de rest van ons lichaam goed in. Maar hoe zit het met ons haar? Bescherm jij jouw haar goed tegen de zon? Wij geven je tips om je lokken te beschermen tegen de zonnenstralen.
 

Kies het juiste kapsel

Een dagje naar het strand of genieten in de achtertuin? Kies ervoor om je haar op te steken, op deze manier verkleurt je haar minder, krijg je een minder bezweten nek en vebrandt je scheiding niet.

Lekker blijven wassen

Ga je een verkoelende duik nemen in het zwembad of misschien wel in de zee? Spoel dan eerst je haar uit met kraanwater. Doordat er dan al schoon water in je haar zit, zal je haar minder snel beschadigen door chloor en zout. Maar spoel ook na je duik opnieuw jouw haar met zoet water. Zo blijft jouw haar het beste bespaard!

Hoedjes, doekjes en petjes

Bedek je lokken met een leuk petje, hoedje of ander haar accessoire. Zo zie je er stunning uit en bescherm je ook nog eens je haar. Ook kun je hitte bescherming sprays in je haar sprayen. Zo weet je zeker dat jouw lokken beschermd worden tegen de warmte.

Lekker blijven smeren

Natuurlijk smeer jij je lichaam in als je de zon in gaat, maar smeer jij ook jouw scheiding in? Dit klinkt misschien een beetje raar maar de zon schijnt de hele dag boven op je hoofd. Met als gevolg een verbrande en vooral pijnlijke scheiding. Breng daarom zonnebrand aan op je scheiding om dit te ver komen.

Ook na de zon!

Na een hele dag lekker liggen bakken is het tijd om een douche te nemen en jezelf heerlijk te verzorgen. Door de zon droogt jou haar namelijk uit en we willen voorkomen dat jouw haar in een droge haardos verandert. Breng een masker aan, gebruik een conditioner of breng olie in de punten aan. Jouw haar zal je dankbaar zijn!
 

Beeld: Instagram, @lorealmakeup,@iammariaborges

 

Deel dit artikel
Back to top