Face & Sculpting

5 tips om je blush aan te brengen als een pro

5 tips om je blush aan te brengen als een pro

We kennen dit product allemaal, maar gebruiken we het ook goed? Blush aanbrengen is en blijft een ding. We houden ervan om onze gezichtjes op te vrolijken maar willen er natuurlijk niet uit zien alsof we uit het circus komen. Wij geven je vijf tips!

Waarom gebruiken we eigenlijk blush? Als je er bleekjes en grauw uitziet, kun je met een blush de kleuren in je gezicht ophalen. Je ziet er meteen gezonder, frisser en fleuriger uit.

 

#1 Waar gebruik je blush?

Blush is voor je wangen. Dat is wat de meeste mensen denken, dit klopt alleen niet helemaal. Wanneer je blush aanbrengt, is het belangrijk dat je dit niet alleen op de appels van je wangen doet, maar ook verder op je jukbeenderen en een klein beetje over de rest van je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je gezicht een geheel wordt.

 

#2 Welke kleur kies je?

Je bent op zoek naar een blush, maar welke kleur kies je? Door een blush aan te brengen krijg je een gezonde en natuurlijke look. De truc is dat je de kleur kiest die past bij jou natuurlijke blush. Heb jij een lichte huid, gebruik dan niet een knalroze blush, maar ga voor een nude roze tot zachte perzik tint. Voor een donkere huid kun je wel een fellere kleur roze kiezen of een mooie perzikkleur.

5 tips om blust aan te brengen

#3 Welk formule past bij jou?

Iedereen heeft een andere huidtype. Heb jij bijvoorbeeld een droge huid, probeer dan een cream blush in plaats van een poeder. Wanneer je een vette huid hebt, probeer dan een poeder blush. Uiteindelijk vind je de blush die bij jouw huid past.

 

#4 Less is more

Bij blush geld “Less is more”. Je wilt er natuurlijk niet bij lopen als een clowntje. Zorg er daarom voor dat je de blush opbouwt. Begin met een dun laagje, je kunt altijd meer aanbrengen.

 

#5 Blenden is key

Blenden is the key in de makeup wereld. Je wilt natuurlijk niet dat je twee roze strepen op je gezicht hebt. Zorg er daarom voor dat je de kleur goed uitblendt met een kwast, beauty blender of je vingers!

 

Beeld: L'Oréal Paris
Deel dit artikel
Back to top