Beauty

5 oorzaken waardoor jouw huid droog is

5 oorzaken waardoor jouw huid droog is

Heb jij last van een droge, trekkerige of schilferige huid? Super vervelend! Vooral in de zomer kan jouw huid extra uitdrogen door de zon. Daarom is het belangrijk om jezelf altijd goed in te smeren met zonnebrand, bodylotion of aftersun. Maar heb jij na deze crèmes nog steeds last van een droge huid? Lees dan hier nog vijf redenen die ervoor kunnen zorgen dat jouw huid uitdroogt.
 

#1 Er zit parfum in

Wat ruik je lekker, heb je een nieuwe parfum?” Nee, een nieuwe bodylotion. Je ruikt dan misschien wel lekker, maar je huid wordt er niet heel blij van. Vaak is er in geurende lotion parfum verwerkt waar weer alcohol inzit. Deze alcohol zorgt ervoor dat jouw huid nog meer uitdroogt. Probeer een ongeparfumeerde lotion uit en kijk of je verandering ziet. Ook kun je proberen om de parfum op jouw kleding te sprayen in plaats van op jouw huid.

#2 Genetisch bepaald

Je staat er niet alleen voor, ook jouw moeder en zus hebben last van droge plekjes. Wanneer dit zo is kan het zijn dat het met een erfelijke aanleg te maken heeft. Hier kun je weinig aan doen. Jouw huidcellen hebben sinds je geboorte al een tekort aan proteïne. Gebruik crèmes die je huid extra voeden.

#3 Je doucht te lang

Wie houdt er niet van een warme douche? Zet hem alleen niet te warm, douche niet te vaak en ook niet te lang. Jouw huid droogt hier namelijk erg door uit en dit is precies wat we niet willen.

#4 Tekort aan vetten

Jouw huid en lichaam hebben vetten nodig, dan hebben we het niet over de vetten van een patatje. Maar over de gezonden vetten zoals, vitamine E en omega 3. Deze stoffen vind je bijvoorbeeld in zalm, avocado of noten.

#5 But first, drink!

Tijdens het slapen verlies je zonder dat je het door hebt veel vocht. Het is daarom belangrijk dat je dit zodra je wakker bent meteen aanvult met bijvoorbeeld een lekker kopje thee of een glas water. Ook kun je tijdens het slapen een luchtbevochtiger aan zetten. Dit zorgt ervoor dat er een hogere luchtvochtigheid in jouw kamer is.

 
Heb jij last van een droge huid? Probeer de bovenstaande oorzaken aan te pakken! 
 

Beeld: Instagram, @realbarbarapalvin, @thelumagrothe

Deel dit artikel
Back to top