Beauty

5 make-up hacks voor als je in tijdnood bent

5 make-up hacks voor als je in tijdnood bent

Wanneer je je verslaapt of als je 's ochtends sowieso weinig tijd hebt, is make-up vaak iets wat er bij inschiet. Vaak wil je er niet aan beginnen en kies je voor een no make-up look. Maar wat nou als we jou zouden vertellen dat het aanbrengen van make-up in tijdnood gewoon mogelijk is? 

Wij hebben voor jou 5 hacks op een rijtje gezet die je binnen no time een wakkere en frisse look geven. Zo kom jij vandaag wél op tijd aan op je bestemming!
 

1. Vul je onderste waterlijn in met een witte of nude lipstick

Om je ogen een wakkere look te geven, vul je de waterlijn van je onderste ooglid in met een witte of nude eyliner potloodje. Een extra pluspunt hiervan is dat je ogen een stuk groter lijken. Yes! 

2. Gebruik een lippenstift als blush en oogschaduw

Lippenstift is niet alleen mooi voor op je lippen. Het zoeken naar blush en oogschaduw in je volle make-up bag kost je vaak tijd en lippenstift kan perfect dienen als blush of oogschaduw! Breng een beetje aan op je wangen of oogleden en veeg het met je vingers uit zodat het er mooi en egaal uit ziet. Het geeft je blosjes of oogleden meteen een glans. Ook handig voor als je in de trein je make-up wilt doen en je hebt alleen maar een lippenstift in je tas zitten! 

3. Gebruik je vingers

Ook het vinden van de juiste kwast kost alleen maar tijd en het uitsmeren ervan ook. Daarom is het handig om met haast je make-up met je vingers aan te brengen en te deppen. Dit zorgt er ook voor dat je make-up goed in je huid trekt. 

4. Ga voor een snelle contour en highlight met de 3 techniek

Met de '3-techniek' teken je met een contour- en highlight stick twee keer een omgekeerde '3', dus van je voorhoofd langs je slaap naar je wang/jukbeen naar je kaak. Even blenden en you're good to go

5. Breng alleen primer aan op de belangrijkste plekjes

Primer zorgt voor een goede basis van je make-up. Zelfs wanneer je weinig tijd hebt is het belangrijk om primer niet helemaal te skippen, maar ervoor te kiezen om de primer aan te brengen op plekjes waar je make-up snel vervaagt. Breng de primer bijvoorbeeld aan op je oogleden en op de plek waar je daarna (met lippenstift )blush aan wilt brengen! 


Beeld: Instagram @lorealhair

 

Heb jij nog meer tips om tijd te besparen in alle haast?
 

Deel dit artikel
Back to top