Haarverzorging

5 fouten die je maakt waardoor je haar dunner lijkt

5 fouten die je maakt waardoor je haar dunner lijkt

Je denkt misschien dat je alles al doet om je lokken dikker te laten lijken, maar het kan zijn dat een aantal onderdelen uit je haarverzorgingsroutine er juist voor zorgen dat je haar dun lijkt. Van het wassen van je haar tot het stylen van je haar, hieronder hebben we de vijf meest gemaakte fouten op een rijtje gezet! Wil jij je fijne haar dikker laten lijken? Read on! 

 

Fout 1: Je gebruikt conditioner op je haarwortels 

We snappen dat conditioner onderdeel is van je haarroutine. Maar als je conditioner op je haarwortels aanbrengt, kan dit er juist voor zorgen dat het je haar zwaarder maakt en het daardoor meer gaat hangen. Breng dus liever conditioner in je haarpunten aan! 

 

Fout 2: Je gebruikt geen volumepoeder

De makkelijkste manier om voller haar te creêren is door volumepoeder op je haarwortels aan te brengen. Maak een scheiding in je haar en schud de poeder direct bij de haaraanzet op droog haar. Wrijf dit vervolgens met je handen in. Dit kun je herhalen todat je helemaal tevreden bent over de volume van je haar!

 

Fout 3: Je stijlt je haar met een stijltang 

Door je haar te stijlen lijkt je haar ook gelijk een stuk dunner. Föhn je haar droog aan de wortels op een lage stand voor stijl en voller haar. Gebruik van tevoren wel een hitte beschermend product!

 

Fout 4: Je hebt geen laagjes 

De volgende keer dat je naar de kapper gaat, kun je het beste vragen om subtiele laagjes. Lang haar weegt meer en ziet er dunner uit. Als je nog wel de lengte van je haar wilt behouden, vraag dan om laagjes rondom je gezicht en houd je haar achter lang. 

 

Fout 5: Je gebruikt geen mousse 

Of je je haar gaat föhnen of je lokken aan de lucht laat drogen, een lichtgewicht mousse voegt volume en dichtheid toe aan je haar. Door een klodder bij de haarwortels aan te brengen en verder door je uiteinden te werken, ziet je haar er dikker uit.

 

Beeld: Instagram @lorealhair
Deel dit artikel
Back to top