Beauty

5 dingen die vrouwen met perfecte wenkbrauwen altijd doen

5 dingen die vrouwen met perfecte wenkbrauwen altijd doen

Wenkbrauwen zijn belangrijker dan ooit. Ze bepalen, samen met je mond en ogen, je gezichtsuitdrukking. Een belangrijk aandachtspunt dus wil je een mooie, vrouwelijke uitstraling creëeren. Wat vrouwen met perfecte wenkbrauwen áltijd doen? Je leest het hieronder.

1. Kammen

Denk je dat je de vorm van je wenkbrauwen wel kent? Schaf toch maar even een wenkbrauwborsteltje aan. Door je wenkbrauwen te kammen zie je de vorm veel beter en zie je dus ook precies welke haartjes je weg kunt plukken. 

2. Bekijk je opties

Bekijk je opties wat betreft het in shape houden van je wenkbrauwen. Hou je niet van waxen? Dan is threaden misschien een optie. Of wellicht ga je liever zelf thuis met een pincet aan de slag. Probeer verschillende methoden en kijk wat het beste werkt voor jou. 

3. Roteer met producten

Inmiddels zijn er eindeloos veel verschillende wenkbrauwproducten op de markt. Wie weet gebruik je al jaren een wenkbrauw oogschaduw, maar komen je wenkies veel beter tot hun recht met alleen een wenkbrauwgel. Probeer verschillende soorten producten uit en beslis dan wat werkt.

4. Trimmen

Té lange haartjes zorgen er vaak voor dat wenkbrauwen er niet goed uitzien. Sommige haartjes groeien nou eenmaal harder dan andere en vallen daardoor veel meer op. Pak een wenkbrauwschaartje en kam je haartjes omhoog. De haartjes die verder uitsteken dan de rest knip je af. 

5. Minder epileren

Hoe minder je epileert, hoe beter. Als haartjes eenmaal weg zijn, duurt het namelijk wel weer even voordat ze aangroeien. Het is daarom beter om iedere de dag één haartje weg te plukken, dan één keer in de zoveel tijd je hele wenkbrauwen te epileren. De kans dat je dan haartjes weghaalt waar je later spijt van krijg is dan kleiner.

 

Meer tips voor de perfecte wenkbrauw vind je hier. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top