Beauty

5 Beauty tips voor als je gaat backpacken

5 Beauty tips voor als je gaat backpacken

De zomer loopt helaas langzaam op z'n einde, maar wie weet heb jij het slim aangepakt en vertrek jij op een mooie reis nog voordat het écht koud wordt in Nederland. Ga jij backpacken door Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika en wil je er toch verzorgd uitzien, maar liever niet de gehele inhoud van je badkamer kasje mee? Wij hebben de beauty tips en tricks voor tijdens het rondreizen!

Laat die goedgevulde make-uptas maar thuis, die heb je natuurlijk helemaal niet nodig. Of beter gezegd: je gaat het allemaal niet gebruiken, want wie heeft er zin in een uitgebreide routine tijdens het backpacken? Tegelijkertijd wil je er niet als een sloeber bijlopen. Drie woorden: less is more! Deze tips zorgen ervoor dat je je goed voelt tijdens je avontuur, het kost je weinig tijd én ruimte in je backpack!

Twee-in-één

Zoek naar een gezichtsverzorging waar ook SPF in zit. Zo zorg je dat wanneer je je huid voedt, je ook gelijk beschermd bent! En voel jij je ongemakkelijk over jouw huid zonder foundation? Kies dan op reis voor een CC- of BB-cream voor een egale teint. Ook hier kun je voor eentje kiezen met SPF. Dubbele bescherming!
 

Basics

Kies wat betreft je make-up look voor een basic look. Vergeet foundation, eyeliner, contouren en highlighten. Dit laatste krijg je namelijk al vanzelf wanneer je een beetje zweet ;-). Kies voor een mascara, lipbalm en een bronzer en blush in één. Meer heb je echt niet nodig en vergeet niet dat je als je een beetje tanned bent, je sowieso veel minder nodig hebt! 

5 Beauty tips voor als je gaat backpacken

Waterproof

Zorg ervoor dat de make-up die je meeneemt, waterproof is. Houd er rekening mee dat het warm is, maar ook dat je te maken kan krijgen met een (tropisch) regenbuitje. Het laatste wat je wilt is dat je make-up smelt en van je gezicht afloopt, wanneer je die waterval staat te bewonderen... Vergeet niet een reinigingslotion mee te nemen die zowel je make-up verwijdert en je gezicht reinigt van vuil en zweet.

Spiegel

Vergeet niet een spiegel in te pakken, want niet elk optrekje heeft een spiegel (afhankelijk van jouw keuze in verblijfplaatsen). Kies voor een handspiegel die niet te veel ruimte inneemt, maar waar je genoeg in kunt zien! 
 

Haarstijl

Kies een backpack kapsel, want als het warm is en je hebt een rugtas op je rug, is je haar losdragen een kriem. Aangezien je op reis ook graag foto's wilt maken, wil je voorkomen dat je er als een verwarde pluizenbol op staat. Houd je haar uit je gezicht en ga voor een signature look zoals een cute scrunchie om je staart of knot of knoop een sjaaltje om je staart heen. Heb je écht een bad hair day? Dan kun je ook het sjaaltje om je hoofd heen binden! Niemand zal zien dat jouw de vochtige lucht jouw haar doet ontploffen! 

5 Beauty tips voor als je gaat backpacken

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top