Beauty

5 beauty hacks die je nog nooit had gehoord

5 beauty hacks die je nog nooit had gehoord

Meer water drinken, haal je make-up er af voor het slapen, gebruik altijd SPF, dit advies kennen beauty junkies inmiddels nu wel. Maar wat als wij je nu vertellen dat we tips van pro's hebben die je nog niet kent? Ja, die tips bestaan nog steeds en je leest ze hieronder!

 

1. Base coat om de drie dagen

Shocking news: een base coat werkt na drie dagen niet meer. Dit betekent dat je nagels dan alweer bloot worden gesteld aan de chemicaliën in nagellak. Met als gevolg: breekbare nagels en een geelachtige tint. Ja, het kost wel moeite, maar het opnieuw lakken van je nagels met base coat zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren en hard worden. 

 

2. Mascara bijwerken

Je herkent het vast wel... Je wilt je mascara later op de dag bijwerken, maar je wimpers voelen hard en knapperig aan. Het is dan echt niet fijn om nog een laagje mascara aan te brengen. Doe daarom een beetje balsem of wenkbrauwgel op je vingertoppen en masseer je wimpers er een beetje mee in. Hierdoor zullen je wimpers weer rijp zijn om een laagje nieuwe mascara te kunnen ontvangen.

 

3. Handgel vermijdt pukkels

Dit heeft vast je aandacht. Maar denk nu niet dat je desinfecterende handgel op je gezicht moet gaan smeren. Als je overdag achter de computer zit, raak je regelmatig je kin en wangen aan. Het gaat erom dat je dan tussendoor regelmatig je handen reinigt. Zo voorkom je dat de bacteriën op en tussen je toetsenbord op je gezicht worden verspreid. 

 

4. Rimpels kun je weg masseren

Dat is op zich niets nieuws! Maar wel de manier waarop je dat moet doen. Het is hierbij belangrijk dat de spieren onder je huid bewegen en daarbij kun je het beste duwen in de tegenovergestelde richting van de lijntjes. Hierbij wordt de vergelijking gemaakt met het strijken van je beddegoed, dat doe je namelijk ook tegen de richting van de kreukels in.

 

5. Aardappels op je ogen

Vergeet komkommer, aardappels schijnen een verhelderend effect te hebben op je ogen! Snijd een aardappel in schijfjes en leg ze onder je onderste wimpers, je ogen en wallen zullen daarna een stuk fijner aanvoelen. 

 

Beeld: Instagram @lorealmakeup
Deel dit artikel
Back to top