Face & Sculpting

4x Vreemde maar handige beauty trucjes

4x Vreemde maar handige beauty trucjes

Onlangs schreven we over producten die jij in je keukenkastje hebt staan, maar die ook heel goed als beauty producten kunnen fungeren. Vandaag gaan we nog een stapje verder en hebben we vreemde beauty trucjes die werken! Je weet maar nooit wanneer ze te pas komen. 
 

4x Vreemde maar handige beauty trucjes

citroen als deodorant 

Een plakje limoen of citroen over je oksels smeren kan raar voelen, maar heb je je wel eens bedacht hoeveel chemicaliën er in een deodorant zitten? Citroenzuur is niet alleen een goed alternatief, het dood ook geur-veroorzakende bacteriën. Het enige nadeel is dat het kan prikken na het scheren, dus wacht even met aanbrengen. 

4x Vreemde maar handige beauty trucjes

Bier in je haren

In bier zitten proteïnes, mout, gist en suiker, en deze ingrediënten zorgen er samen voor dat jouw haar volume krijgt en enorm gaat glanzen. Om te voorkomen dat je naar een bruincafé in de Jordaan gaat ruiken, raden we je aan om eerst je haren te wassen met shampoo, spoel vervolgens bier over je lokken en gebruik daarna conditioner.

4x Vreemde maar handige beauty trucjes

Poeder op je wimpers

Breng allereerst twee lagen mascara aan op je wimpers. Vervolgens breng je met behulp van een wattenstaafje (het liefst transparante) losse poeder aan op de boven- en onderkant van je wimpers. Breng vervolgens nog een laag mascara aan over de poeder. Je wimpers zullen twee keer zo vol zijn! 

4x Vreemde maar handige beauty trucjes

Rode lipstick voor donkere kringen

Het klinkt heel erg raar en het werkt ook niet voor iedere huidskleur en -type, maar rode lippenstift kan helpen met het camoufleren van donkere kringen onder de ogen. Hoe het werkt? Breng met behulp van een kwastje een beetje lippenstift aan rond de ogen en breng daaroverheen je concealer aan, vervolgens breng je je make-up aan zoals je het normaal doet. Het idee is dat de concealer beter zijn werk doet door de rode lipstick. Niet overtuigd? Zie hier het bewijs.


Ga jij één of meer trucjes uitproberen?

Beeld: Thinkstock
Deel dit artikel
Back to top