Fashion

4x Fall-winter 2016 trends van New York Fashion Week

4x Fall-winter 2016 trends van New York Fashion Week

London Fashion Week is alweer in volle gang, maar wij blikken nog één keer terug naar New York Fashion Week. De designers gaven ons in ieder geval genoeg inspiratie voor de volgende winter. Van gekleurde bontjes tot zacht fluweel, dit zijn de 4 trends voor fall-winter 2016 van New York Fashion Week.

We hebben ons afgelopen week vooral op de prachtige make-up looks, verzorgd door Maybelline, gestort, maar we mogen de kleding ook zeker niet overslaan. Dit zijn de trends waar de designers voor kozen. 

Plaid

Van Victoria Beckham, Calvin Klein Collection, DKNY tot Jason Wu en Anna K. Plaid was volop aanwezig op de New Yorkse catwalk. Plaid is niet langer alleen voor de punk en rock 'n roll stijl, maar wordt vooral voor vrouwelijke looks gebruikt. Designers geven plaid een eigen twist en verwerken de trend in jurkjes, jassen en blazers.

4 FW'16 trends van New York Fashion Week
Jason Wu, Marissa Webb en Anna K

 

Bont

Koud weer vraagt om warme bontjes. En of het nu echt of nepbont is, deze bontjes trekken alle aandacht naar zich toe door de verscheidenheid in kleuren. Van jassen van bont tot bontkraagjes, welke is jouw favoriet? 

4 FW'16 trends van New York Fashion Week
Derek Lam, Jonathan Simkhai & Jason Wu

Velvet

Fluweel maakte een comeback op New York Fashion Week. Van een casual pak tot een glamorous avondjurk, designers kozen massaal voor fluweel in hun fall-winter 2016 collecties. Vooral roze fluweel steelt de show!

4 FW'16 trends van New York Fashion Week
Baja East, Derek Lam & Opening Ceremony

Off shoulder

Terwijl sommige trends, zoals fluweel of bont, redelijk te voorspellen zijn in de winter, is deze trend er één die je eerder in lente zou verwachten. De off-shoulder is dan ook vooral populair geweest in warme seizoenen in combinatie met witte, luchtige kanten stofjes. Volgende winter gaan we voor de off-shoulder in trui-vorm. Vooral de off-shoulder truien van Openings Ceremony met de oversized mouwen zijn geweldig. 

4 FW'16 trends van New York Fashion Week
Beaufille & Opening Ceremony
 

 

Beeld: L'Oréal
Deel dit artikel
Back to top