Gezichtsverzorging

4 tips voor een glowy huid

4 tips voor een glowy huid

We willen allemaal wel zo'n stralend modellenhuidje. En terwijl het uiterlijk bij modellen topprioriteit is en zij veel meer mogelijkheden hebben dan wij, schiet het er bij ons nog wel eens bij in in de alledaagse drukte. De oplossing? Geen peperdure producten of behandelingen, maar de volgende slimme en goedkopere manieren. Deze tips maken je huid glowy en zijn ook nog eens gezond voor je lichaam.
 

Take your vitamines!

Je hebt het vast wel eens van je moeder gehoord: 'denk  aan je vitaminen!'. Mommy is always right. Wil je graag een mooi huid, zorg er dan voor dat je voldoende vitamine binnen krijgt. Er zijn tegenwoordig veel gezichtsproducten waarin vitamines zijn verwerkt, maar volgens verschillende dermatologen komt het gewenste effect van binnen. Volgens hen is jouw huid een weerspiegeling van wat jij in je lichaam stopt. Heb jij last van een doffe of onzuivere huid? Probeer dan meer vitamines A,C en E binnen te krijgen. Deze vitamines zijn het belangrijkst voor je huid. Vitamines C vind je in veel verschillenden vruchten en groenten. De vitamines E vind je in noten en zaad, maar ook in bijvoorbeeld avocado. Vitamine A vind je in magerine, halverine en ook in verschillende groenten.

Green juice

Smoothies zijn al een langere tijd een hype. Wil je een smoothie drinken en je huid verbeteren? Ga dan voor een groene smoothie. In groene bladgroenten zitten namelijk veel eiwitten, vitaminen, vezels, antioxidanten en mineralen. Deze stoffen zorgen ervoor dat je lichaam gifstoffen afvoert. Je lichaam neemt de stoffen meteen in zich op en zorgt ervoor dat je niet alleen een stralende huid krijgt, maar ook laten groene smoothies je vaak fitter voelen.

Make your own

Het is natuurlijk supergoed om regelmatig een maskertje te nemen. Nog beter is het als je het maskertje zelf hebt gemaakt. Hierdoor weet je precies wat erin zit en voorkom je stoffen of ingrediënten waar jouw huid slecht op kan reageren. Maak bijvoorbeeld een maskertje van avocado en honing. Prak een halve avocado in een bakje en doe er een eetlepel honing bij en twee eetlepels warm water. Roer het goed door elkaar en aanbrengen maar! Laat je maskertje 10 minuten zitten en je staat daarna versteld wat het me je huid heeft gedaan!

Choose a good snack

Je denkt misschien wat heeft snacken met een glowy skin te maken? Misschien is dit wel belangrijkste tip die wij jou kunnen geven voor een glowy skin: er is geen glow zonder hydratatie. Als je ervoor zorgt dat je huid goed gehydrateerd blijft, maak je een grote kans dat je huid er beter uit gaat zien. Kies daarom voor een stuk komkommer als snack. Deze groente bevat veel water en weinig caloriën. Vergeet daarnaast natuurlijk niet om veel water te drinken!


Ga aan de slag met deze tips en laat je huid stralen deze zomer!


 

Beeld: IStock, Instagram: @lorealskin 

 

Deel dit artikel
Back to top