Lifestyle

4 manieren om langer plezier te hebben van je kleren

4 manieren om langer plezier te hebben van je kleren

Sommige kledingstukken begeven het al na één wasbeurt. Gevalletje slechte kwaliteit, daar kun je zelf verder vrij weinig aan doen. Maar er zijn desondanks wel een aantal dingen die je kunt doen om langer te kunnen genieten van je garderobe. Hierbij een aantal tips om jou op weg te helpen.

 

1. Koop kleding van goede kwaliteit

Het kost je misschien wat meer geld, maar van kleding van goede kwaliteit heb je - als het goed is - langer profijt. Dat is de investering wel waard toch? Onder de streep ben stiekem zelfs voordeliger uit, omdat je minder snel iets nieuws hoeft te kopen.

 

2. Berg je kleren op de juiste manier op 

Als je wilt dat je kledingstukken er zo lang mogelijk als nieuw uitzien is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Zo kun je sweaters beter opvouwen dan ophangen zodat ze niet hun vorm verliezen. In schoenen kun je eventueel een flinke prop papier of oude kranten doen om een loopvouw te voorkomen.

 

3. Lees de wasinstructies 

Om wasfouten te voorkomen is het belangrijk om altijd eerst de wasinstructies te lezen voordat je jouw kleren gaat wassen. Heb je het lebeltje eruit geknipt en twijfel je over de juiste methode? Met een handwasje zit je altijd goed.

 

4. Repareer kapotte kleding

Oké, soms komt er een punt dat kleding een gaatje krijgt ondanks alle goede zorgen. Door het gat te dichten met een pin button krijgt jouw favoriete jeans of jasje een tweede leven ben je bovendien helemaal on fashion point! 

Heb jij nog een handige tip voor een langere levensduur van je kleding?

Beeld: iStock, Instagram @chiaraferragni
Deel dit artikel
Back to top