Haarverzorging

3 x zo verwijder je haarverf van je huid

3 x zo verwijder je haarverf van je huid

Wanneer je een nieuw kleurtje in je haar wilt, maar geen geld hebt voor de kapper kun je natuurlijk ook thuis gewoon je haar verven. Helaas is dit niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Zo kan het ineens zijn dat die strawberry blonde kleur ineens knaloranje uitvalt, je badkamer een puinhoop is en je huid vol met verfvlekken zit. Met dit laatste helpen wij jou een handje! Lees snel verder!

Verfvlekken zijn niet altijd even makkelijk te verwijderen, maar laten wij nou drie super snelle en makkelijke trucjes hebben! En nog het beste: alle ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. 
 

1. Mix pure alcohol met afwasmiddel

Een snelle manier om de verfvlekken van je huid te verwijderen is het mixen van pure alcohol met afwasmiddel. Zo ga je te werk: drenk een watje in de alcohol en voeg een theelepel afwasmiddel toe. Dep voorzichtig op de plekken waar de verf zit en de vlekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

2. Baking soda en afwasmiddel

Geen pure alcohol in huis? Geen probleem! Ook met baking soda kun je de vlekken verwijderen. Mix drie theelepels baking soda met een theelepel afwasmiddel. Breng dit goedje aan op de vlekken en ga er met een nat washandje overheen. 

3. Azijn

Deze variant ruikt misschien niet zo lekker, maar is wel super effectief. Voor dit trucje dip je een badspons in een beetje azijn en veeg je voorzichtig de vlekken van je huid af. Let wel op: wanneer je een gevoelige huid hebt is het handiger om één van de eerste twee trucjes toe te passen. 

Beeld: Instagram @lorealhair
Deel dit artikel
Back to top