Beauty

3 manieren waarop je concealer kunt gebruiken

3 manieren waarop je concealer kunt gebruiken

Zonder welk make-upproduct zou jij niet kunnen? Op de TrendAlert redactie hoeven we daarover niet lang na te denken: concealer! Want het wegwerken van rode plekjes en littekens is een must! Maar wist je dat je nog veel meer met concealer kunt doen? Wij laten je 3 manieren zien die je nog niet kende!

DONKERE KRINGEN WEGWERKEN

concealer contouren highlighten

Van donkere kringen onder je ogen wordt niemand blij. Maar no worries, want concealer is de oplossing. Vaak zijn donkere kringen paars/blauw, dus deze kun je het beste wegwerken met een concealer met een oranje ondertoon. Kies voor een kleur die één tint lichter is dan je eigen huidskleur. De nieuwe True Match The One concealer van L'Oréal Paris is er in acht verschillende tinten, waardoor de perfecte kleur er zeker bij zit. Komt die naam je bekend voor? Dat klopt, deze concealer komt uit dezelfde lijn als de populaire True Match foundations. Breng hem aan onder je ogen en dep met een beauty blender voor een mooi dekkend resultaat. 

PRIMER OP JE LIPPEN

gif lippen concealer

Het liefste wil je natuurlijk dat lipstick zo lang mogelijk blijft zitten (want constant bijwerken kost ons al snel teveel moeite). Breng daarom voordat je je lipstick aanbrengt een beetje concealer aan op je lippen. Dit werkt niet alleen als een soort primer, waardoor je lipstick langer blijft zitten, maar het zorgt er daarnaast ook voor dat de kleur van je lipstick beter uitkomt. Je brengt je lipstick namelijk aan op een neutrale basis, in plaats van op de pigmentkleur van je lippen. 

CONTOUREN & HIGHLIGHTEN

gif concealer wallen

Naast primer fuctioneert concealer ook heel goed als highlighter. Kies een kleur die twee tinten lichter is dan je huidskleur en breng hem op je gezicht aan om delen op te lichten, bijvoorbeeld je jukbeenderen, je binnenste ooghoeken, je wenkbrauwbot, je neusbrug en je cupidoboog. Blend vervolgens de concealer en je gezicht krijgt een mooie glow!

Net zoals je concealer kunt gebruiken om je gezicht te highlighten, kun je hem ook gebruiken om te contouren. Bij deze methode gebruik je juist een kleur die twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur. Breng hem aan langs de zijden van je gezicht, net onder je jukbeenderen en langs de zijkanten van je neus.

 

ture match the one concealer

Groot voordeel van de True Match concealers? Ze zijn niet alleen in acht verschillende kleuren verkrijgbaar, maar ze zijn ook vloeibaar en dat zorgt ervoor dat de concealer goed blendt waardoor je een natuurlijk resultaat krijgt. 

Ken jij nog meer manieren waarop je concealer kunt gebruiken?

 

Beeld: TrendAlert
Deel dit artikel
Back to top