Lifestyle

16 dingen om in je eentje te doen deze zomer

16 dingen om in je eentje te doen deze zomer

Even een vriend of vriendin opbellen om te vragen of ze zin hebben om iets te doen... Erg verleidelijk, maar soms is het ook net zo fijn om tijd alleen door te brengen. Sterker nog, het is nodig om tijd met jezelf door te brengen! Wij hebben zestien topideetjes voor wat je kunt gaan doen!

Dit is geen artikel voor singles, ook als je in een relatie zit of een enorme vriendenkring hebt, is niets fijner dan regelmatig een beetje welverdiende me-time. En de zomer is het perfecte moment om alleen dingen te ondernemen. Of het nu gaat om het lezen van een goed boek bij het zwembad, solo genieten van de natuur of iets doen buiten je comfort zone. De dagen zijn lang en de avonden zijn warm ;-).
 

1. Een wandeling. Maak een wandeling door je buurt zonder een specifieke bestemming te hebben. Je ziet lopend toch meer dan wanneer je op de fiets zit met haast. Zo zie je je buurt vanuit een nieuw perspectief. Zet een lekker muziekje op of luister naar de straatgeluiden voor meer bewustzijn.

2. Een picnic. Breng een middag of ochtend in het park door. Het enige wat je nodig hebt is een goed boek, je favoriete snacks en een deken. Genieten!

3. Bezoek een museum. Dwaal door de gangen van een museum en neem uitgebreid de tijd om alles te lezen en bewonderen. Heerlijk om alleen te doen!

4. Probeer een nieuw recept. Kies een recept, haal alle ingrediënten in huis en probeer thuis het nieuwe gerecht uit. Wie weet wordt het een nieuwe favoriet!

5. Zoek water op. Trek je zwemkleding aan en ga lekker naar het strand, het zwembad of naar een meer. Blader door een magazine en geniet van de vitamine D, maar vergeet jezelf niet in te smeren!

6. Organiseer je kast. Doneer alles wat je de afgelopen zes maanden niet hebt gedragen en vind nieuwe plekjes voor vergeten items, sieraden en schoenen!

16 dingen om alleen te doen deze zomer

7. Ga uit lunchen.
Neem jezelf mee uit lunchen bij een heerlijk tentje waar je al langere tijd graag heen wilt. Probeer je telefoon met rust te laten en te genieten van je maaltijd!

8. Probeer een nieuw sportlesje. Waarschijnlijk heb je een fijne sportroutine te pakken die werkt voor jou, maar soms is afwisseling ook leuk! Probeer daarom een andere workout of zelfs een nieuwe sport! 

9. Love plants! Koop nieuwe plantjes voor binnen, voor op het balkon of in de tuin en vrolijk je huis op. Of geef je huidige plantjes wat liefde door ze over te potten of te ontdoen van dode blaadjes. Give em some love!

10.  Blijf thuis. Waarschijnlijk breng je grotendeels van je tijd buiten de deur door. Geniet daarom lekker van thuis zijn. Loop rond in je ondergoed, kijk je favoriete serie, eet je lievelings eten of lees een boek (en leg die telefoon weg!). Doe alles waar je geen tijd voor hebt wanneer je met anderen bent. 

11. Ga naar de bioscoop. Draait er een film in de bioscoop die je al langere tijd wilt zien? Pak een middagfilm en the best part:  je hoeft de popcorn met niemand te delen.

12. Plan een staycation. Boek een nachtje in een hotel in eigen stad! Denk: hotelbed (hallelujah!), room service (YES!) en als je het slim aanpakt, houd je de aanbiedingen in de gaten op diverse deal sites. Zo hoeft het geen duur avontuur te worden.

13. Spa time! Boek een massage of gezichtsbehandeling! Als je bankrekening het niet toelaat, kun je jezelf at home spa experience geven met een gezichtsmassage en een voedend masker! 

14. Boek een klasje. Zin om iets nieuws te leren? Kijk of je ergens een lesje (fotografie, pottenbakken, schilderen, mediteren, schrijven of koken) kunt volgen.  

15. Ga uitgebreid shoppen. Bezoek je favoriete boetiekjes, concept stores en tweedehandswinkels, en neem eens lekker de tijd om te passen. Neem alleen items mee waar je heel erg enthousiast over bent. 

16. Bezoek een biologische boerenmarkt. Doorbreek je boodschappenroutine (Dirk, Lidl...) en bezoek een lokale boerenmarkt en haal heerlijke verse biologische producten in huis! 

16 dingen om alleen te doen deze zomer

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top