Lifestyle

15 dingen om vandaag nog JA tegen te zeggen

15 dingen om vandaag nog JA tegen te zeggen

In de drukke tijden waarin we leven vertellen we elkaar en onszelf steeds vaker hoe goed het is om ook regelmatig 'nee' te zeggen. Maar er blijven genoeg dingen over om wel volmondig 'ja' tegen te zeggen. Wij hebben een lijstje gemaakt waar je nooit meer nee tegen mag zeggen, want het effect kan alleen maar positief zijn en het helpt je tijd vrij te maken voor belangrijke dingen! 

Ga jij het proberen? We dagen je uit!
 

1. Drankjes na werk. Because, why not? Plannen is goed, maar zorg ervoor dat er ruimte is voor spontaniteit! Borrels are the best en het hoeft echt niet lang te zijn, zodat je jouw avondplanning niet in de war schopt. 

2. Een dag niets doen. Heel belangrijk om jezelf op te laden. Je hoeft echt niet altijd productief te zijn en je hoeft je al helemaal niet slecht te voelen als je jezelf niet nuttig hebt gemaakt.

3. Vakantie. Gun jezelf vakantie! Geld is geen excuus want je kunt het zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt.

4. Je natuurlijke schoonheid. Omarm je blote billengezicht en je natuurlijke lokken, want dat hoort bij jou! Accepteer jezelf en bedenk wat je het mooist vindt! 

5. Lunchpauze. Ga. achter. dat. scherm. weg. 

6. Een boek lezen. Even helemaal opgaan in een lifechanging zelfhulpboek of een razend goede roman en je geeft je ogen gelijk even break van de schermen. 

7. Naar de film gaan. Popcorn. Need we say more? En de filmbeleving (vooral met dolby cinema en 4DX) is zoveel beter dan thuis op de bank. 

8. Alleen-tijd. Het is belangrijk om soms alleen te zijn met jezelf en je eigen gedachten. Het is voor niemand goed om continu omringd te zijn door mensen, zorg ervoor dat je genoeg alleen-tijd krijgt.

9. Een lesje...? Probeer iets nieuws. Het is gezond en zelfs belangrijk om elke dag nieuwe dingen te blijven leren. Dus stap buiten je comfort zone en neem kookles, dansles of iets ander wat je leuk lijkt! 

10. Een beetje hulp. Je hoeft niet alles alleen te doen of zelf te kunnen. Word je hulp aangeboden, maak er dan dankbaar gebruik van!

11. Die snack/maaltijd waar je naar snakt. We bejubelen een gezonde levenswijze en bewonderen je doorzettingsvermogen, maar wees niet zo streng en kietel jezelf als je al te lang met die craving rondloopt. Je wordt er geen leuker mens op wanneer je jezelf alles verbiedt.

12. Avontuur. Want dat is waar het leven om gaat. Niet om regels, maar om de momenten dat je voelt dat je leeft.

13. Alleen naar een event. Wat heb je te verliezen? Wat is het ergste dat kan gebeuren? En nieuwe mensen ontmoeten en connecties maken is het leukste wat er is!

14. Nieuwe liefde. Een break-up kan behoorlijk pijnlijk en wreed zijn, maar sluit je niet af voor al het andere fijne en moois dat er is. Wees niet bang en stel jezelf open voor nieuwe liefde.

15. Een late vrijdagavond. Vrijdag is de beste dag voor een borrel, want brak op je werk zitten is alles behalve fijn en dan heb je  de hele zaterdag om te herstellen en evengoed nog een vrije dag voor jezelf! 

 

Deel dit artikel
Back to top