Beauty

Dit zijn de leukste make-up looks om te rocken met Koningsdag

Dit zijn de leukste make-up looks om te rocken met Koningsdag

Met Koningsdag heb je natuurlijk een goede oranje outfit nodig. Maar een feestelijke outfit is natuurlijk niet compleet zonder een eye catching make-up look! Dit zijn de leukste make-up looks om te rocken met Koningsdag.

Oranje graphic liner

Met Koningsdag is het een no brainer om oranje make-up te dragen. Wil je deze kleur op een unieke manier in je look verwerken? Ga dan voor een graphic liner. Maak bijvoorbeeld een wing die je vervolgens door laat lopen in je arcadeboog. Of maak een lijn in je arcadeboog die paralel loopt met de lijn op je wimperrand.

Rood, wit, blauw eyeliner

Een andere manier om eyeliner te dragen met Koningsdag, is door de Nederlandse vlag op je oog te zetten. Begin met rood in je binnenste ooghoek, maak dan het midden van het ooglid wit en maak de eyeliner af met een blauwe wing. Het is simpel, maar erg opvallend!

Oranje smokey eye

Ga je liever voor oogschaduw? Maak dan een oranje smokey eye. Dit soort make-up look kun je op veel verschillende manieren aanpakken. Onze favoriete manier is door te gaan voor een cut-crease. Maak dus eerst je smokey eye. Pak nu een beetje concealer en bedek een gedeelte van het bewegend ooglid hiermee. Ga bijvoorbeeld van je binnenste ooghoek tot je pupil. Breng nu een glitteroogschaduw aan op de concealer. Ga voor oranje glitter of bijvoorbeeld voor goud.

Dripping in gold

Over goud gesproken... Goud is een perfecte kleur om te dragen met Koningsdag. Het is tenslotte de verjaardag van de koning. Ga voor een gouden ooglook in de vorm van oogschaduw en/of eyeliner. Maak de look af met steentjes en een gouden highlighter.

Oranje lippen

Je kunt oranje op je ogen dragen, maar je kunt de kleur natuurlijk ook op je lippen dragen. Ga voor een oranje lipstick en/of gloss. Voor extra samenhang in je look kun je ook een oranje blush dragen. Deze look is perfect voor wie liever meer focus legt op de lippen in plaats van de ogen, of voor wie een oranje ooglook niet genoeg vindt.

Koninklijke juwelen

Met Koningsdag draait het om het koningshuis. Op deze dag mogen wij er dus ook wel koninklijk uitzien. Maak je make-up look helemaal af met bijpassende steentjes die eruit zien alsof ze op een kroon zoude passen. Plak je steentjes op je gezicht met wimperlijm. Zo zorg je ervoor dat ze de hele dag blijven zitten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top