Haarverzorging

Last van droog haar? Dit kunnen de oorzaken zijn

Last van droog haar? Dit kunnen de oorzaken zijn

Voelen jouw lokken een stuk minder gehydrateerd dan normaal? Dan kan je last hebben van droog haar. De beste manier om hiermee om te gaan, wordt bepaald door de oorzaak. Dit zijn de mogelijke oorzaken van droog haar.

Een droog en heet klimaat

Je omgeving kan invloed hebben op de gezondheid van je haar. In Nederland is het alles behalve droog en heet, maar als je op vakantie gaat, kun je hier wel mee te maken krijgen. Merk je dat je haar erg droog wordt op vakantie in een warm land? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak. Een hoed dragen in de zon is ook zeker aan te raden.

Veel tijd doorbrengen in de zon en/of wind

De zon is heet en kan je haar flink uitdrogen. Dit wind heeft een soortgelijk effect. In Nederland kan het af en toe flink waaien. We raden daarom ook aan om je haar vast te doen en wanneer mogelijk te bedekken als je door harde wind moet lopen.

Regelmatig zwemmen in water met chloor

Chloor is een erg uitdrogende stof. Dit zit eigenlijk altijd wel in zwembadwater. Als je het leuk vindt om te zwemmen, maar niet je haar uit wil laten drogen, raden we aan om je haar te bedekken tijdens het zwemmen en om je haar goed te wassen en verzorgen als je uit het water komt.

Je haar te vaak wassen

Je haar wassen moet natuurlijk gebeuren, maar als je het te vaak doet kan dit uitdrogend zijn voor je haar. Je verwijdert hiermee namelijk niet alleen vuil, maar ook de olie op je hoofdhuid die ervoor zorgt dat je haar goed gehydrateerd blijft. We raden aan om je haar maximaal twee tot drie keer per week te wassen om dit te voorkomen. Gebruik ook vooral een haarmasker en verzorgende olie om je haar na het wassen te hydrateren.

Te hardhandige shampoo gebruiken

Een diepreinigende shampoo is goed om af en toe te gebruiken, zeker als je veel stylingproducten gebruikt. Maar als dit de enige shampoo is die je gebruikt, kan het je haar uitdrogen. Gebruik dit soort producten dus af en toe om je haar een diepe reiniging te geven.

Je haar behandelen met chemicaliën

Als je je haar laat verfen of bleken, komt je haar in contact met chemicaliën die je haar uit kunnen drogen. Dit is vrij normaal wanneer je je haarkleur verandert. Zorg ervoor dat je de instructies van je kapper opvolgt als het op de verzorging van je haar aankomt. Zo lijkt je haar binnen no time weer gezond.

Je haar vaak föhnen of stylen

Hitte is uitdrogend. Het gebruiken van een föhn, krultang of stijltang kan je haar flink uitdrogen als je het te vaak doet. Om schade aan je lokken te voorkomen, raden we aan om je tools op een minder hete stand te zetten en deze ook niet te vaak erbij te pakken.

Bron: Healthline.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top