Beauty

Zo zie jij er in het begin van dit nieuwe jaar stralend uit!

Zo zie jij er in het begin van dit nieuwe jaar stralend uit!

Een stralende en vooral gezonde huid, dat willen we allemaal! We komen al een heel eind met skincare producten, maar reken er maar op dat er veel meer is. Met de volgende simpele en gezonde gewoontes ga jij stralend het nieuwe jaar in. Wanneer kun je hier het beste mee beginnen? Nu!

Stralende huid

1. Hydrateren 

Hydrateren en nog meer hydrateren. Fijne crèmes helpen je al een eindje op weg, maar om een stralende huid te krijgen, is er wel wat meer nodig. Water is dan je beste vriend. Houd dus altijd die waterfles bij je. Het is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je gezondheid. Drink minstens twee liter water per dag, want zo vookrom je dat je huid droog wordt, gaat barsten, jeuken of dat er schilfertjes af vallen.

2. De zon 

De zon is niet je beste vriend. Het is daarom ook niet gek dat je moet smeren en smeren. Zonnebrandcrème is misschien wel het belangrijkste product uit onze routine. Toch zijn er velen die het product vergeten. Maar echt in de toekomst zal je jezelf enorm dankbaar zijn. Zorg er dus voor dat je huid op ieder plekje waar de zon ook maar kan komen, beschermd is met SPF.

3. Sporten

Pak je sportkleding maar uit de kast. Dit jaar staat sporten op je goede voornemens-lijstje. Je gaat er echt werk van maken. Het is niet alleen goed voor je gezondheid en geest, maar ook nog eens voor je huid. Sporten bestaat niet alleen uit een full body-workout, maar ook uit dingen waar jij blij van wordt en wat je kan volhouden. Of het nou yoga is, stevig doorwandelen of een paar gewichten gebruikt. Het zijn allemaal dingen die voor die gezonde uitstraling kunnen zorgen.

4. Slapen

Een goede nachtrust doet echt wonderen. Zo voelen we ons overdag fitter, zijn we minder gestrest en gaat onze huid ook nog eens stralen. 's Nachts herstelt je huid namelijk zichzelf. Geef het zeven tot negen uur en je huid ziet er weer als herboren uit. Oh ja en vergeet niet je skincare. Een nachtcrèmpje kan ons natuurlijk wel een extra handje op weg helpen.

5. Boodschappenlijstje

Je boodschappenlijstje staat zo vol met het meest lekkere eten. Wat dacht je van een oliebol of appelflap. Toch is een iets gevarieerder dieet nooit verkeerd. Voeding kan namelijk veel doen met onze huid. Vooral noten, bessen, vis, tomaten en avocado's zijn echt een must. Deze bevatten namelijk veel antioxidanten, gezonde vetten en vitamines.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top