Lifestyle

Zelf handlezen? Zo doe je dat!

Zelf handlezen? Zo doe je dat!

De oeroude traditie van het handlezen komt oorspronkelijk uit China en India. Hoewel dit vroeger vooral ging over de toekomst, richten we ons nu op het beter leren kennen van onszelf via het handlezen. Ben je doelgericht, bedachtzaam of stroom je over van liefde?

Onze handen gebruiken we de hele dag: om te werken, te koken, auto te rijden, schrijven, te communiceren, ga zo maar door. Handlezer beweren dan ook van alles te kunnen zien in je handen: de stand van je vingers, de lijnen in je handen en je huidpatroon zouden veel kunnen vertellen over je persoonlijkheid. Je handen zijn een soort spiegel, en het is interessant om eens een kijkje te nemen, zodat je op een prikkelende manier op jezelf kan reflecteren.

Linker- en rechterhand

De handlijnen zijn per hand verschillend, en zowel je linker- als je rechterhand hebben een andere betekenis. Je rechterhand laat namelijk zien hoe jij jezelf aan de buitenwereld presenteert en invulling geeft aan je leven, terijl je linkerhand je privéleven weergeeft. Hierbij is het belangrijk op te merken dat het verschil tussen beide handen laat zien dat je anders bent voor de buitenwereld in vergelijking met hoe je bent als je alleen bent.

Drie primaire lijnen

De lijnen die iedereen in de handen heeft zijn de drie primaire lijnen: de levenslijn, de hartlijn en de hoofdlijn. Deze lijnen ontstaan al in de baarmoeder, en symboliseren het willen, het voelen en het denken. Deze lijnen kunnen duidelijk in je hand staan, maar soms zijn ze minder goed te herkennen. Als de lijnen warrig door elkaar lopen waardoor de primaire lijnen lastig te onderscheiden zijn, betekent dat dat je gevoelig bent voor sferen en kritiek. Er wordt gezegd dat mensen met onduidelijke primaire lijnen het lastig vinden om voor hun eigen verlangens en boehoeften op te komen.

Hartlijn

De hartlijn is verbonden met je gevoelens en emoties. De lijn loopt onder je pink naar je wijsvinger toe, en hoe lager de hartlijn loopt, hoe meer behoefte je kunt hebben aan lichamelijk contact. Hoe hoger de hartlijn, hoe meer je de behoefte hebt aan intellectueel contact. Staan er op de hartlijn lijntje naar boven (positieve ervaringen) ern lijntjes naar beneden (negatieve ervaringen)? Dan weet je goed wat er in anderen omgaat omdat je deze emoties zelf ook hebt ervaren. Een korte hartlijn - eentje die tot de middelvinger loopt in plaats van tot de wijsvinger - wijst erop dat je je gevoelens niet snel toont aan de buitenwereld.

Hoofdlijn

De hoofdlijn begint tussen je duim en je wijsvinger en loopt naar een bepaald gebied toe. Dit geeft aan of je denkwijze realistisch, invoelend of onderzoekend is. Hoe langer de hoofdlijn, hoe meer bedenktijd je nodig hebt om een antwoord te formuleren, dus hoe bedachtzamer je bent. Ald de hooflijn stopt onder je ringvinger of eerder vind je het fijn om snel beslissingen te nemen. Als je bij de ene hand een lange hartlijn hebt en bij de andere een korte, betekent dit dat er een tegenstrijdigheid plaatsvindt tussen je dagelijkse bezigheden en privérelaties.

Levenslijn

Deze lijn begint tussen je duim en wijsvinger en loopt richting de pols. Het symboliseert wilskracht, en in je linkerhand is je geestelijke wilskracht af te lezen, terwijl je in je rechterhand je fysieke wilskracht kunt vinden. Er wordt ook wel eens gezegd dat je aan de hand van je levenslijn kunt aflezen hoe oud je wordt, maar dit is een fabel. Het zegt overigens wel its over je vitaliteit: Bij iemand met een kortere levenslijn zit het emmertje wat sneller vol dan bij iemand met een lange levenslijn.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top