Lifestyle

De meest populaire hobby’s van dit jaar

De meest populaire hobby’s van dit jaar

Iedereen heeft tijd nodig om tot rust te komen en dingen te doen die je blij maken. We hebben allemaal hobby’s die we graag doen, maar sommige hobby’s worden steeds populairder. Hieronder kun je zien welke hobby’s de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden.

Gamen

Als mensen het woord “gamen” horen, denken ze vaak aan tieners die in een donkere kamer urenlang zitten te spelen. Maar zowel jongere als oudere mensen genieten ervan om af en toe een spelletje te spelen. Dit kan op een mobiele telefoon, een computer, een PlayStation… En dan zijn er ook nog eens miljoenen soorten spellen. Wat dacht je van bijvoorbeeld een avonturenspel? Of een potje voetbal als onderdeel van je nationale team? Of ga een heel andere kant op door een gokje te wagen in een van de best uitbetalende online casino's.

Vision boards maken

Een vision board is een collage waarop je kunt zien hoe jij wilt dat je toekomst eruit ziet. Waar je wilt wonen, wat voor een werk je doet, hoe je leeft, en nog veel meer. Verzamel foto’s uit tijdschriften of op het internet en plak alles op een groot vel papier om in je kamer te hangen.

Lezen

Na een drukke dag kan het lezen van een goed boek helpen om weer tot rust te komen. Lezen is de meest populaire hobby ter wereld. Jong en oud duiken graag in een boek, of dit nu fictie is, een waargebeurd verhaal of een motiverend boek dat je kan helpen je leven te verbeteren. Het leukste aan lezen is dat je elke keer dat je een nieuw boek opent naar een nieuwe wereld wordt getransporteerd. 

Reizen

Reizen staat bij veel mensen bovenaan hun lijstje met favoriete hobby’s. En wie houdt er nou niet van een vakantie in een warm land en heerlijk op het strand van de zon genieten? Wat reizen extra leuk maakt, is dat je het op jouw manier kan invullen.

Spelletjes spelen

Misschien houd je niet echt van gamen en speel je liever offline spelletjes. Monopoly en Scrabble zijn altijd leuk voor een gezellige avond met vrienden of familie. Naast het spelen van spelletjes, kun je ze ook verzamelen. Sommige oude spellen zijn erg waardevol. 

Fietsen

Als je even het huis uit wilt, is het natuurlijk heel gemakkelijk om op de fiets te stappen. Er zijn fietstours waarbij je in een groepje op pad gaat. In grote steden fiets je dan bijvorobeeld langs alle bezienswaardigheden die er te zien zijn. En het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Leer over astronomie

Ben je gek op sterrenbeelden en wil je meer over het heelal leren? Koop een verrekijker of telescoop om alles over de planeten en sterrenstelsels te leren. Er zijn bijna elk jaar wel een aantal astronomische evenementen, zoals een eclips, die je met een telescoop veel beter kunt zien. 

Knutselen

Knutselen kan heel veel verschillende dingen omvatten. Sommige mensen breien, terwijl andere sleutelhangers maken, schilderen of naar een les gaan om te leren kleien. Knutselen wordt steeds gemakkelijker, omdat er heel veel leuke ideeën te vinden zijn op het internet. Je kunt allerlei dingen proberen en vinden wat jij leuk vindt terwijl je creatief bezig bent. Wat is er nou beter dan dat?

Yoga en meditatie

Yoga en meditatie zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Op het internet vind je honderden video’s met yogalessen of meditatiesessies zodat je je lichaam en geest kunt kalmeren. 

Koken

Koken is een enorm populaire hobby die ook nog eens heel nuttig is – iedereen moet toch eten! Leer heerlijke nieuwe gerechten te bereiden en nodig je vrienden en familie uit voor een gezellige avond. 

Tarotkaarten lezen

Spiritualiteit wordt steeds populairder een tarotkaarten zijn hier een onderdeel van. Leer hoe je deze kaarten kunt leggen en voorspel de toekomst van jezelf, je vrienden of je familie. 

Muziek spelen

Over het algemeen leren mensen als kind een instrument te bespelen. En als dat niet het geval is, wordt het later ook niet opgepakt. Maar je kunt hier heel goed een nieuwe hobby van maken. Zoek naar tutorials op het internet en begin te oefenen. Misschien ontdek je wel een geweldig muzikaal talent.

Natuurlijk zijn er nog veel meer geweldige manieren om je vrije tijd in te vullen. Wat is jouw favoriete hobby?

Deel dit artikel
Back to top