Lifestyle

Brad Pitt openhartig over stoornis: 'werd door niemand geloofd'

Brad Pitt openhartig over stoornis: 'werd door niemand geloofd'

Hoewel het Brad Pitt naar de buitenwereld toe voor de wind lijkt te gaan, blijkt hij met een bizar probleem te kampen. De acteur kan zich namelijk heel slecht gezichten herinneren. 

Brad Pitt vertelt openhartig over stoornis

Iedereen had het erover: de verschijning van Brad Pitt op de cover van het Amerikaanse blad GQ. Vooral Twitter viel behoorlijk over hoe de acteur zó gestyled was dat zijn goede looks ver te zoeken waren. De acteur gaf echter ook een interview, waarin hij openhartig is over een bijzondere stoornis. De acteur vermoedt dat hij lijdt aan gezichtsblindheid – ook wel prosopagnosie genoemd. Mensen die aan deze stoornis lijden kunnen geen gezichten herkennen. Nogal onhandig dus als je bekenden gewoon voorbij loopt.

Mysterie

In 2013 vertelde Brad ook al eens in een interview met Esquire dat deze issue hem dwars zat. “Zoveel mensen haten me omdat ze denken dat ik respectloos naar ze ben. Ik ging mensen vragen: ‘Okee, waar kennen we elkaar van?’, maar mensen werden alleen nóg bozer. Er ontstaat zo’n ding dat je egoïstisch bent, dat je verwaand bent. Maar het is een mysterie voor me." De acteur blijft hierdoor dan ook liever thuis. “You meet so many damned people. And then you meet ‘em again.” 

Eenzaamheid

In het interview legt Brad Pitt ook uit dat hij sinds zijn scheiding van Angelina Jolie compleet nuchter is. “Ik ben gestopt met drank en sigaretten en voel me beter dan ooit.” Hij woonde onder meer bijeenkomsten bij van Alcoholics Anonymous. “Het was een heel leuk groepje mannen; heel privé en selectief. En dus ook veilig, waardoor ik mezelf kon zijn. Ik heb weleens gezien dat sterren stiekem werden opgenomen voor de pers terwijl ze hun hart aan het luchten waren en dat lijkt me afschuwelijk." Ook zegt Brad dat hij zich in zijn leven vaak alleen heeft gevoeld. "Ik groeide alleen op en dat gevoel werd versterkt toen ik naar Los Angeles verhuisde. Eigenlijk ben ik pas de laatste jaren gaan beseffen dat ik al die tijd genoeg lieve en leuke mensen om me heen had, maar zo voelde ik dat eerder gewoon niet."

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top