Lifestyle

12 x de allerleukste én geheime hotspots van Valencia

12 x de allerleukste én geheime hotspots van Valencia

Heb je zin in een citytrip maar ben je nog niet helemaal uit over de bestemming? Zet Valencia dan gerust op je lijst, want hier vind je alles! Deze Spaanse sinaasappelstad heeft namelijk flink wat te bieden. Een historische binnenstad, culturele bezienswaardigheden, drie stranden, oneindig veel hotspots en terrassen én zo'n 300 zonnige dagen per jaar. Niks ‘Mañana, mañana’, want je wilt vandaag nog boeken!

De fijnste must-sees en hotspots tijdens een bezoekje Valencia? Die vind je hier!

1. Bluebell coffee

In de bohemian wijk Ruzafa vind je veel authentieke plekken, zoals eettentjes, interieur- en vintage shops. Eenmaal daar mag een bezoekje aan het lunchtentje Bluebell Coffee niet ontbreken. De pittoreske binnentuin doet denken aan een tropische mini jungle. Op het menu vind je huisgemaakt lekkers zoals vegan taartjes en bananenbrood, maar ook avocado toast en verse smooties. Uitgebreid ontbijten, lunchen of een koffie in de namiddag: het kan allemaal bij deze onwijs fijne plek. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Resi - The Way to Coffee (@waytocoffee) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellen Veltman (@ellenveltman) op

2. Dulce de Leche

Dulce de Leche blijft één van de beste tips voor ontbijt of lunch in Valencia. Niet voor niks is dit schattige zaakje dan ook één van de bekenste plekken om een taartje, lekker broodje of verse smoothie te scoren in de wijk Ruzafa. De inrichting van deze koffiehotspot nodigt direct uit om plaats te nemen maar ook buiten is een fijn terras om van het zonnetje te genieten. Met twee locaties in Valencia wil je deze spot niet overslaan voor een muffin, croissantje, chocoladetaartje of carrotcake!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellen Veltman (@ellenveltman) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 📸 Sofie Lambrou (@soofinvalencia) op

3. Jardines de Montforte

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten en een stukje natuur opzoeken? Dan is een bezoekje aan de l de Montforte een goed idee. Deze prachtige 'verstopte' tuin ligt vlakbij het bekendste park van Valencia: het Turia park. De prachtige tuin heeft een Neoclassicistische stijl en aangezien niet veel mensen van deze plek af weten, is het er vaak heerlijk rustig. De ideale plek om wat zonnestralen op te vangen, een wandeling te maken, weg te dromen of even plaats te nemen op één van de bankjes en te genieten van de rust. In het park vind je meerdere vijvers, een bougainvilleatunnel, klassieke beelden en verschillende palmbomen, citrus- en sinaasappelbomen. Deze plek wordt niet voor niets vaak uitgekozen als trouwlocatie of om trouwfoto's te maken onder de bougainvilleatunnel, want het is een schitterende plek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andrea Design Photography (@andreadesignphotography) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ben Aren (@ben_aren) op

4. La Girafe

Dit fijne restaurant aan het Patacona strand is misschien wel één van de mooiste spots die je in Valencia zult ontdekken. Met betoverende binnentuin vol hangmatten, een buitenbar en sfeervolle verlichting ga jij je hier wel vermaken. Oorspronkelijk is La Girafe een creperie maar 's avonds zul je een zeer divers menu aantreffen, toegankelijk voor iedereen. Het interieur zal je ook zeker niet vervelen: de keuken bevindt zich in een camperbusje en het is een gezellige verzameling vol vintage meubels. Sla een glas Agua de Valencia niet over en plof na de maaltijd neer in één van de hangstoelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellen Veltman (@ellenveltman) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellen Veltman (@ellenveltman) op en bericht gedeeld door 📸 Sofie Lambrou (@soofinvalencia) op

5. San Tommaso

Geen Spaans maar een Italiaans restaurant! San Tommaso bevindt zich in het oude stadscentrum van Valencia en fijn dineren in een goede setting én voor een fijne prijs doe je hier. Bestel een karaf huisgemaakte sangria en één van de overheerlijke pizza's of pasta's van het menu en tiramisu als toetje. Het interieur is gezellig met hier en daar een klassieke touch, zoals het ontwerp van de menukaart. Het is er vaak erg druk en niet zonder reden! Kom daarom op tijd, misschien heb je geluk dat er nog een plekje buiten op het terras beschikbaar is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mehmet Genç (@gezengenc) op

6. Mandala

Wanneer je langs het bohemian winkeltje Mandala in de oude binnenstad El Carmen loopt, is het bijna onmogelijk niet even binnen te stappen. Het gezellige winkeltje ziet er van buiten al zo uitnodigend uit, dat je beslist even een kijkje wilt nemen. Mooie (strand)kleden, gehaakte topjes en sieraden in Spaanse stijl: hier vind je het allemaal!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mandala Boho Jewelry🌻 (@mandala.boho.jewelry) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mandala Boho Jewelry🌻 (@mandala.boho.jewelry) op

7. Trencat

Het gezellige koffiebarretje Trencat vind je verstopt in een zijstraatje vlakbij de bekende Mercado Central. Een mooi interieur, lekkere koffie, broodjes en taartjes midden in het centrum. Stop hier vooral voor een kop koffie in de middag!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IZVEN MEJA🇸🇮 #outsideborders (@outsideborders) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DARIO (@daderek77) op

8. Almalibre

In het historische centrum van Valencia vind je in één van de vele kronkelstraatjes de Açai bar Almalibre. Supervers, superlekker en mét klein terrasje is dit de perfecte plek voor een lunch in het centrum. Het interieur is fris en licht, net als het menu zelf. Op de kaart vind je veel lekkers gebaseerd op de Açai bes, allemaal ecologisch en verantwoord. Tijdens de hete middaguren neem je plaats op het terrasje in een klein straatje naast Almalibre, waar je vaak wat schaduw vindt en even weg bent van de grote pleinen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Almalibre Açaí Bar 🌴 (@almalibreacaibar) op

9. Bastard Coffee & Kitchen 

Bastard Coffee & Kitchen is de perfecte plek om even bij te komen van een shopsessie. Met heerlijke cappuccino's, matcha lattes, huisgemaakte pannenkoekjes en gepocheerde eitjes is het ook de ideale plek om een ontbijtje te scoren. Tip: bezoek deze spot in het weekend om te kiezen uit één van de brunchmenu's. Bastard Coffee & Kitchen vind je op twee plekken in Valencia, wel zo handig! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BASTARD Coffee&Kitchen (@bastard_coffeekitchen_) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 📸 Sofie Lambrou (@soofinvalencia) op

10. Natura

Bij deze Spaanse winkel wil je alles meenemen. Van kleding, accessoires, sieraden tot leuke hebbedingen met een Spaanse touch, grote kans dat Natura het in de collectie heeft. Shoppen maar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Natura (@naturaselection) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Natura (@naturaselection) op

11. Café de las Horas

Vroeger was Café de las Horas een theehuis in het oude centrum van Valencia. Vandaag de dag een hippe spot voor cocktails of een koffiebreak overdag. Met een op en top barok interieur zit je hier helemaal goed!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Explorando Valencia (@explorandovalencia) op

12. La Más Bonita

Dit schattige blauwwitte tentje aan het Patacona strand van Valencia is erg populair en dat snappen wij wel. Met een mooie binnentuin en heerlijke verse smoothies, lekkere ontbijtjes en taartjes (wij tippen de red velvet!) is het hier heerlijk vertoeven. Extra leuk: in het hoogseizoen heeft La Más Bonita ook een pop-up beachtent op het Patacona strand zelf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yaiza Rioja Valdés (@yaizarv6) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @veronikamrl op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top