Beauty

11 super foods voor een gezonde huid

Eén ding is zeker: voeding kan direct invloed hebben op je huid en dat is vaak niet op een positieve manier, daarom zetten wij voor elke huidsoort de super foodies op een rijtje!
    
Magere eiwitten, vezels, gezonde oliën, kruiden en rauwe groenten en fruit zijn het best voor een gezonde huid, maar iedere huid heeft weer een andere voeding nodig. Dit zijn volgens dermatologen dé producten die je nodig hebt om te kunnen shinen met een glanzend gezicht. 

Wanneer je acne hebt…
1.    Havermout
Begin de dag met een kom havermout (met melk of yoghurt) en je huid zal je bedanken. Dit voedingsmiddel helpt je poriën te reinigen, dode huidcellen te verwijderen en je huid gladder te maken.
2.    Miso
Er zit veel probiotica in yoghurt en probiotica is geweldig voor je huid. Maar om eens iets anders te nemen dan een standaard bakje yoghurt, kun je miso proberen! Did someone say: "sushi with miso soup for lunch?"
3.    Artisjokken
In combinatie met spinazie is dit een echte acne-bestrijder! Maar ook artisjokken alleen zijn goed voor je huid.

Wanneer je een vette huid hebt…
4.    Zoete aardappelen
Sweet potatoes zijn een hele goede optie voor de vette huid, vanwege het hoge niveau aan vitamine A. 
5.    Kaneel
Voeg een vleugje kaneel toe aan je koffie of thee of meng het in een smoothie om de dag goed te beginnen want deze kruid is zeer geschikt voor het stimuleren van je bloedsomloop en zorgt ervoor dat er zuurstof en de juiste voedingsstoffen direct op je huid!
 

 

Happy thanksgiving! 🙏 {Sweet potatoes stuffed with spinach, chickpeas, and pomegranate seeds, and broccolini and tri colored carrots}🌱

Een foto die is geplaatst door Naomi Mederos (@naomithesweetestpotato) op



Wanneer je een droge huid hebt…
6.    Avocado’s
Daar is onze favoriete greenie weer. Avocado’s bevatten gezonde oliën en vitamine E en dat zijn de bouwstenen voor een gezonde huid. Meng ze door een salade, doe het op een cracker of maak er een masker van!
 



Wanneer je donkere vlekjes hebt…
7.    Citrusvruchten 
Deze vruchten helpen onder andere een huidontsteking te stoppen of te voorkomen. Sinaasappels, mandarijnen en grapefruits zijn top snacks!
8.    Groene paprika’s
Deze groenten helpen de huid glad te maken en verlichten de verschijning van donkere vlekjes. Ben je geen fan van paprika? Probeer dan broccoli, bloemkool of bessen.  
 


Voor elke huid…
9.    Gember
Gember is het meest bekend om zijn anti-oxidant eigenschappen, maar vergeet niet dat gember ook een verzachtende werking kan hebben op de huid.
10.    Chia zaden
Dit is echt een topingrediënt voor een smoothie en het helpt tegelijkertijd om je huid sterk te houden (ook zeer handig tegen rimpels of lijntjes).
11.    Tomaten
De favoriet voor in een salade, maar ondertussen is het ook één van de beste producten voor een frisse huid. 
 

 

Zo, genoeg producten om op je boodschappenlijstje te zetten. Have a good meal!

Deel dit artikel
Back to top