Fashion

Dit is waarom werkmails beantwoorden in je vrije tijd écht slecht voor je is

Mocht je ooit op je kop krijgen omdat je na werktijd je mail niet meer hebt gelezen. Hier is nog een reden om aan te geven bij je baas. Het is namelijk heel ongezond!

Colorado State University, Virginia Tech en Lehigh University onderzochten de effecten van het beantwoorden van werk gerelateerde e-mails na werktijd. Wat blijkt het is dus heel ongezond.

De onderzoekers onderzochten resultaten van 385 deelnemers. Er werd hen gevraagd hoeveel tijd ze besteden aan het beantwoorden van mails buiten werktijd, hun beleving van de balans tussen familie en vrije tijd, vermoeidheid mentaal en lichamelijk en de maten waarin zij zich kunnen lostrekken van het werk tijdens vrije uren.

via GIPHY

De onderzoekers stuitten op het resultaat dat het beantwoorden van werk e-mails in de vrije tijd een enorme stress oplevert bij mensen. Niet alleen het ontvangen van de e-mails zorgt voor stress, maar ook de verwachting dat mails ontvangen moeten worden zijn een enorme factor van stress. Het idee dat er een werk gerelateerde email onderweg is draagt bij aan emotionele vermoeidheid.

“Email is notoriously known to be the impediment of the recovery process. Its accessibility contributes to experience of work overload since it allows employees to engage in work as if they never left the workspace, and at the same time, inhibits their ability to psychologically detach from work-related issues via continuous connectivity.”

via GIPHY

Deel dit artikel
Back to top